Blomster til 10’000,- kr – Dette kjøpte jeg!

I forrige uke var det masse 70%-80% salg på planter rundt på hagesentrene. Så da tok jeg meg en skikkelig runde og handlet inn masse flerårige planter til hagen. Jeg la jo ut innlegg fra shoppingturen som du kan se HER, men der lovet jeg dere å vise alt jeg handlet. Det ble jo mildt sagt en god del.. Hehe.

Skjønner faktisk ikke hvordan jeg fikk plass til alt i bilen, men jeg er ganske dreven i tetris så jeg tror det kom derfra, haha! Alt jeg handlet ville vanligvis kostet meg 10’000, men jeg fikk alt for kun 3000,- kr, så det var mye å spare på at det var salg!

Liste over de forskjellige blomstene jeg handlet:
(noen av de handlet jeg flere av)

– Magnolia “stellata” og “Yellow river”

– Duftskjærmin “Finn” og “Snowbelle”

– Japansk spirea “Genpei”

– Syrin “alba” og vanlig lilla

– Anemone “honorine jobert”

– Klematis “forever friends”

– Humle

– Blåregn

– Spirea “snowmound”

– Exochorda racemosa “magical springtime”

– Epletre “aroma”

– Hortensia “bouquet rose”

– Rose “rosa mundi”, “climbing iceberg”, “new dawn”, “Golden climber”, “Swany”, “Helenae hybrida”, “de Rescht”.

– Vierhortensia “bounty” og “annebelle”

– Gressløk

syrin – magnolia

 hortensia

Som dere ser ble det jo helt ekstremt mye! Jeg fikk plantet ut en god del av det rundt i hagen, og noen av de plantet jeg i potter som de kan stå i frem til våren. Det er jo ganske mange planter i hagen som må opp av jorda og inn i huset snart (fuksia og dahlia), så der blir det en del tomme plasser som er fine å fylle opp!

Midt i plantingen kom Per Fredrik ut en tur for å se hvordan det gikk, og da fikk jeg sneket til meg litt hjelp. Det er jo rimelig tungt å grave massevis av svære hull i blomsterbedene til de nye blomstene, spesielt nå som det er høst og jorda er helt våt og blytung. Så da tok Per Fredrik gravejobben, også gikk jeg etter han og plantet blomstene. Herregud så mange timer med jobb og slit det sparte meg. Når han hjalp meg gikk det unna på 1-2-3!

Ah, nå gleder jeg meg så utrolig mye til neste sesong. Jeg har jo plantet så mange blomster og blomsterløker som kommer til å komme opp skikkelig neste år, og jeg er så spent på hvordan hele hagen kommer til å se ut!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg