5 Garden hacks

Fuksia stikling – Visste du at den ene fuksia’en du kjøper på blomsterbutikken, kan blir en hel haug fuksia’er? Det er superlett å lage stiklinger, og med litt tålmodighet kan du få mange nye blomster. Jeg har skrevet et helt innlegg om hvordan du lager stiklinger av Fuksia som du kan lese HER.

Nordveggen – På nordveggen til huset er det sjeldent noe som helst sol. Inntil nordveggen vår er det skygge hele tiden, men det er flere ting som trives der. En av plantene som virkelig trives der er klatrehortensia.

Denne er jeg så takknemlig for at de forrige eierne plantet for mange, mange år siden. Denne har jo blitt gigantisk! Den dekkes av hvite blomster utover sommeren og er virkelig helt nydelig! Har fått kommentarer av lesere om at denne kan ødelegge kledningen på huset, men det har ikke skjedd hos oss, men det kan være kjekt å være obs på og følge med på.

Hage på bloggen – Hvis du vil få masse inspirasjon og kun lese om hage her på bloggen, bør du sjekke ut kategorien “hage“. Der ligger alle hage-innleggene mine, og der kan du finne masse tips, triks og inspo!

Bier – En rapport viser at 84% av avlinger i Europa er avhengig av bier som pollinerer, og den største trusselen mot bier er tap av leveområder (*)For å hjelpe bier kan du sette opp biehotell rundt i hagen. Du kan også plante bievennlige blomster som; kaprifol, lavendel, timian, hagesmørbukk, honningurt, rosmarin og salvie. Løvetann er også noe du burde unngå å luke, da dette er supergod mat til biene.

Fuglebad – Vil du ha noe skikkelig koselig i hagen, som også er nyttig? Sett opp et lite fuglebad (helst i skyggen). Da kan fuglene drikke og bade dagen lang, og du kan høre på fuglekvitter og kose deg!

 

2 kommentarer
  1. Hei Stina, elsker hageinnleggene dine, må si du imponerer i hvordan du planter og ordner i Hagen. Var bare nysgjerrig på hvordan det har gått med Fuksiastiklingene du satt, kan du vise noen av dem nå? Jeg har overvintret et Fuksiatre på 3 året nå og det er så moro å få det til. Har aldri testet med stiklinger, så det må jeg forsøke neste år. Fortsatt god sommer. Hilsen Jenni

   1. oi så gøy å høre! skal legge ut en hagetour snart, så da kan du se de 😀 gøy med 3 år gammel fuksia. Hvor stor har den blitt? send gjerne bilde på instagram @stinablogg 😀 skal overvintre mine også, så spent på å se 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg