25 Tips til en sunnere livsstil

Nå som høsten er her er det sikkert mange av dere som har tenkt til å starte med trening. Da kan det være kjekt med noen ekstra tips i bakhodet! Disse tipsene hjelper på kostholdet, treningsmotivasjonen og selve treningen. Lykke til 🙂 

♥ Bytt ut vanlig yoghurt med Skyr. Skyr er rik på proteiner og har lite fett. Vanlige yoghurter har veldig mye sukker.

♥ Kjøp inn nytt treningstøy i spreke farger. Det hjelper på motivasjonen! Ingenting er mindre motiverende enn å stå i en grå og hullete Adidas joggebukse. “If you feel good, you do good”. Husk det!

♥ Hvis det er mulighet: gå eller sykle til jobb. 

♥ Gi deg selv belønninger! Hvis du har lyst på et par nye sko, så sett deg selv som mål at du ikke skal kjøpe de før du har utført X antall treninger. Da har du på en måte en ting som pusher deg, og som belønner deg når du har vært flink til å holde deg til treningen! 

♥ Skriv opp en treningsplan og hold deg til den! Bestem hvilke dager du skal trene, og sett av tid til treningen de dagene.

♥ Ha alltid med en vannflaske i vesken/sekken så du kan drikke litt hele tiden. 

♥ Logg treningsøktene dine. Det er viktig å se progresjon fra måned til måned, og da kan det være genialt å skrive ned hvor mye du klarer å løfte hvis du trener styrke. Eller hvor lang tid du bruker på antall kilometer. Dette er også en skikkelig booster for treningsmotivasjonen, når man ser at man blir sterkere og raskere! 

♥ Mangler du motivasjon? Jeg pleier alltid å følge en del treningsmotivasjonsbrukere på instagram. Da får jeg konstant motivasjon! Noen av mine favoritter er: @fitsp0 @eathealthyworkhard @destinationsexy @fit_and_fab @fiitspoo @gettingfiitttt @f0reverfit_  @losingitnow @skinnywayoflife

♥ Kutt ut all brus, energidrikke, saft, osv. Drikk heller vann!

♥ Pass på å drikke nok vann. Hvis kroppen mister 1% vann, mister du 10% energi.

♥ Last ned appen “Endomondo”. Den kan du blant annet bruke når du er ute og går, løper, sykler, står på ski og snowboard. Den måler hvor mange kalorier du forbrenner, hvor langt og hvor fort du har beveget deg, høydestigning, gjennomsnittlig fart, og selvfølgelig tiden. Den lagrer også alle treningsøktene dine, så du kan se tilbake for å se om du har forbedret deg. 

♥ Gode proteinkilder: kjøtt, kylling, fisk, ost, skyr, egg, questbar og proteinshake. 

♥ Lag en skikkelig “pump” spilleliste med dine favorittsanger på telefonen din. Det booster deg ekstra på treningen! Hvis du vil kan du subscribe til min spotify treningsspilleliste HER

♥ Hvis du vil gå ned i vekt er styrketrening en veldig god metode. Da bygger man muskler, og forbrenner mye fett. 

♥ Pass på å få i deg nok proteiner. Man skal ha ca. 1,8 gram proteiner, per kilo kroppsvekt. Altså: om du veier 50 kg, skal du spise 90 gram proteiner hver dag. 

♥ Søvn er veldig viktig for treningen. Pass på å sove minst 7 timer hver natt. Helst 8 timer! 

♥ Har du ikke råd til å trene på studio? Fortvil ikke! Jeg har laget flere treningsvideoer som du kan se HER, og noen enkle treningsøvelser som du kan lese om HER. Alle øvelsene kan gjøres hjemme (og på studio), så her er det ingen unnskyldning for å droppe treningen! 

♥ Rett deg opp i ryggen! En god holdning er ikke bare fin å se på, men med en god holdning forhindrer man mange ryggproblemer.

♥ Mange har ofte en dårlig vane med å kjøpe med seg en sjokolade/coca cola når man er innom butikken. Man tenker som regel ikke over det heller. Det er lov å unne seg godteri en gang iblant. Men hold deg unna søtsaker i ukedagene. Det er de dårlige vanene man som regel legger på seg av.

♥ Tren noe du liker! Dette er sinnsykt viktig for motivasjonen, og det er nesten umulig å trene noe i lengden som man ikke liker. Prøv forskjellige treningstyper, og finn ut hva som passer for deg!

♥ Hvis du trener styrke er det helt utrolig viktig å utføre øvelsene riktig. Det er også viktig at noen setter opp et treningsprogram for deg, og viser deg hvordan du utfører øvelsene. De fleste treningsstudioer har PT som kan hjelpe deg med dette.

♥ Alltid ha med treningstøy i bilen/skolesekken. Hvis man må dra hjemom for å hente treningstøy er det veldig lett å legge seg ned på sofaen i fem minutter. Og da blir de fem minuttene ofte mye lengre. Og man ender opp med å ikke dra på trening i det hele tatt. 

♥ Skriv opp 10-15 grunner til hvorfor du vil trene. Hver gang du ikke føler deg i treningshumør, se på hva du skrev ned. Da kommer treningslysten fort tilbake!

♥ Ta alltid trappene fremfor heisen.

♥ Sist men ikke minst. Ikke gi opp! Resultater kommer ikke over natten, heller ikke på en uke. Det tar ofte lang tid å bygge opp muskler, gå ned i vekt eller å få bedre kondisjon. Men når du når målet ditt så er det verdt alt slitet!

Likte du tipsene?

32 kommentarer

Siste innlegg