5 Treningsøvelser du kan gjøre hjemme!

God morgen ♥

Siden jeg hatt treningsfri et par måneder, er jeg nødt til å starte rolig og pent nå som jeg skal begynne å trene igjen. Da er hjemmetrening helt genialt! Jeg trener kun med egenvekt, men man kan godt legge til litt vekter på disse øvelsene om man vil. Disse øvelsene er helt geniale, for man kan gjøre de hvor som helst, når som helst, og helt uten utstyr. Så hvis du vil trene mens du er i syden i sommer, kan du gjøre disse øvelsene

Jeg pleier å gjøre alle øvelsene et visst antall repetisjoner. Siden man trener med egenvekt er det veldig forskjellig hvor mange repetisjoner hver og enkelt klarer. Her kan du bare prøve deg frem  🙂 Gjør alle øvelsene i 3 omganger og du har en flott treningsøkt!


Knebøy:
Stå med en skulderbreddes avstand på bena. Se rett frem og litt opp. Tenk at du skal sette deg på en stol som er litt bak deg. Press knærne utover og tenk at tærne dine og knærne skal gå i samme spor. Gå rolig og kontrollert på vei ned. Gå så dypt du klarer med riktig teknikk. Og gå opp igjen. 

Muskler man trener: Ben, rumpe og korsrygg.

 


Sideliggende benløft:
Ligg på siden og løft det øverste benet kontrollert opp, uten å vippe bekkenet for å hjelpe til. Pass på at du løfter benet rett til siden, og at du ikke bøyer i hoften samtidlig. Gjenta i det antall repetisjoner du ønsker, og bytt side.  

Muskler man trener: Rumpe og lår (spesielt innside lår).Planken:
Plasser albuene i gulvet og rett ut kroppen slik at den danner en rett linje. Knip rumpa og press albuene litt mot hverandre så du stabiliserer enda bedre. Unngå for mye svai i korsryggen.

Muskler man trener: Kjernemuskulaturen


Sit ups:
Ligg på gulvet med hendene bak hodet eller forran på brystet. Løft deg opp i sittende stilling og returner tilbake. Pass på å senke deg kontrollert den siste biten ned på gulvet hvor du kjenner at du slipper hele ryggen ned på gulvet i en rullende bevegelse. 

Muskler man trener: Mage og korsrygg.


Push ups:
Jeg gjør push ups på knærne, siden jeg ikke er så sterk enda. Men hvis du er sterk nok bør du gjøre det med strak kropp og føttene i bakken. Stå med armene plassert i skulderbredde. Start med å trekke skulderbladene sammen og tenk at du drar deg ned til gulvet i stedet for å falle ned. Hold spenn i kjernemuskler og setemuskler under hele øvelsen. Bunnposisjonen er når brystet treffer bakken. Trykk deg opp igjen og pass på at du presser deg så langt ifra gulvet du klarer, så du skyver frem skulderbladene på toppen av øvelsen.

Muskler man trener: Brystmuskler, triceps, skulder og kjernemuskulatur. 

26 kommentarer

Siste innlegg