5 Turstier i Sandefjord du bør besøke!

Som de fleste av dere vet, elsker jeg å gå på turer ute i naturen. Jeg starter hver eneste morgen med en god tur med Chloe der vi går ned til stranda. Det er jo en så deilig måte å starte dagen på! Her i Sandefjord er det jo mange fine turer man kan gå på, og nå tenkte jeg å tipse dere om noen av mine favoritter. Her er det blanding av både kyst-stier og skogsturer. Skal du på besøk i Sandefjord i sommer kan du jo sjekke ut noen av disse!

 

TØNSBERG TØNNE – Her har jeg gått flere ganger og det er en skikkelig fin tur der man mesteparten av turen går i skog. Man går også forbi to nydelige strender, og man ender opp på “Tønsberg tønne” som ligger på en høy topp med fantastisk utsikt utover vannet. Ikke la deg lure av navnet forresten, det ligger i Sandefjord.

How to: Skriv inn “Tallakshavn” på google maps, så kjører du til du finner parkeringsplassen rett ved. Følg stien innover til du til slutt kommer til Tønsberg Tønne.

 

KLOKKERÅSEN – ULA – Her har jeg gått mange ganger, sommer og vinter, og det er en super tur! Her får du sett både strender, en sinnssyk havutsikt og dette er ikke en så lang tur, så den er perfekt om du har med barn eller bare ikke vil ha en superlang tur. Her også går du mye i skog.

How to: Parker på Ula marina, følg veien mot badestranda, og når du kan gå ned til badestranda fortsetter du heller på veien og går forbi campingplassen. Følg den bort til ved bommen og et lite stykke før eller etterpå (husker dessverre ikke, men er enkelt å finne!) går du til venstre opp bakken. Det står markert på et tre med sånn malingsfarge det er på turstier, hehe! Så følger du bare stien til du kommer til et skilt der det står “Klokkeråsen” og følger det.

FOLEHAVNA – Her får du kyststi hele veien, og det er virkelig en tur du burde gå om du er i Sandefjord. Det vokser vill-kaprifol langs hele turen, så det er skikkelig fint å se på, også dufter det helt utrolig godt. Her ender du opp på Folehavna fort med veldig fin utsikt utover havet!

How to: Skriv inn “3739+XG Sandefjord” på google maps, så finner du parkeringen. Bare følg veien nedover så ender du til slutt opp på Folehavna fort.

 

HYBBESTADSKOGEN – Dette er en skikkelig fin runde å løpe dersom du vil inn i skogen. Perfekt når det er veldig varmt ute og man vil ha skygge. Her er det superfin natur og brede løyper som er gruslagte.

How to: Parker på store bergan skole, gå over veien og følg veien nedover langs jordet. Så er det bare å følge veien hele runden rundt.

BUGÅRDSPARKEN – Dette er en fin løperunde rundt en svær dam med masse ender. Superkoselig runde å løpe rundt. Perfekt om du vil ha en treningsrunde og kjøre intervaller!

How to: Søk opp bugårdsdammen på google maps og parker på parkeringsplassen mellom dammen og “pingeline barnehage”.

Håper dere likte tipsene, og at dere koser dere på ferie i Sandefjord i sommer!

3 kommentarer
  1. Åå, du må komme med flere slike tips i Sandefjord, eller i nærheten / Vestfold. Jeg trenger masse tips og info.

   Hvor lang er turen til Tønsberg tønne ca?
   Skriv gjerne det i evt. Ett neste innlegg hvor lange alle turene er ca.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg