7 Triks mot søtsug!

Nå som det er nytt år og vi er ferdig med juletiden, tipper jeg at de fleste av oss har som nyttårsforsett å bli sunnere. Et steg for å bli sunnere er å kutte ned på sukkerinntaket, og det er nok allerede en del der ute som begynner å kjenne på søtsuget. Her er noen triks for å unngå sukker og dempe søtsuget.

Sukkererstatninger – Sukrin kan brukes i mye forskjellig matlaging, det har null kalorier og smaker basically det samme, bare at du slipper alt det negative som kommer med sukker.

 

Vann – Ofte når man er søtsugen er man egentlig bare tørst. Så drikk et glass kaldt vann og vent 5 min, så kanskje det går over.

 

Erstatt – Når kvelden kommer har vi ofte lyst til å kose oss med noe digg. Det har vært en lang dag og man skal slappe av foran tv’en, så man fortjener jo å kose seg. Men det er ikke nødt til å være godteri eller noe junkfood. Kos deg deg heller med litt gresk yoghurt toppet med blåbær og jordbær, grønnsaker med dipp, eller en liten bolle popcorn (uten masse salt og smør, for da blir det plutselig ikke så sunt lengre, hehe).

Følelser – Når man har en dårlig dag eller føler seg nedfor, kan man fort ende opp med å trøstespise. Men den “gleden” er kortvarig, og det kan fort bli et destruktivt mønster. Prøv heller å snakk med noen som står deg nær. Fortell de hvordan du føler deg og være åpen om tankene og følelsene dine. Om du ikke har lyst til å snakke med noen du kjenner er det ingen skam i å oppsøke psykolog. Jeg har selv gått til psykolog og det har hjulpet meg masse.

 

Lørdag – Om du 1 januar bestemte deg for at du ikke skulle spise godteri noensinne igjen, eller droppe det i hele 2020, kan det bli litt vel hardt. Da er det fort at man ender opp med å bare gå rundt og tenke på at man ikke kan spise godteri. Noe jeg gjør i år er at jeg spiser sunt og holder meg unna junk i hverdagen, og gir meg selv lov til å kose meg når lørdagskvelden kommer. Hver gang jeg får lyst på godteri eller noe junk tenker jeg at jeg kan spise det på lørdagen. Ofte blir det ikke så altfor mye godis på lørdagene, men da har jeg i alle fall noe å se frem til og det virker ikke så umulig å holde seg unna godis.

Drops – Jeg elsker sukkerfri drops, og når søtsuget kommer etter middagen henter jeg frem 2-3 drops og koser meg med de resten av kvelden. Høres kanskje litt stusselig ut, haha, men det funker bra!

 

Matskapet – Har du godteri tilgjengelig i huset er det altfor lett å spise det, når du egentlig ikke skal. Så ha en regel på at du aldri skal ha godteri liggende i hjemmet ditt.

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg