7 Triks for å spare penger!

Etter desember tipper jeg de fleste av oss har et litt stramt budsjett. Kanskje ble julegavene litt dyrere enn forventet, kanskje ble det brukt litt mer penger på julemat og nyttårsfeiring enn forventet eller kanskje du gikk helt bananas på black friday og har ikke kommet deg helt i pluss enda.

Uansett grunnen, så er det alltid greit å vite hvordan du kan spare noen ekstra kroner i måneden! Her er 7 triks!

Sjekk kontoene – Det første du bør gjøre er å se hvor pengene blir av. Det er mye som står på autotrekk som man ikke tenker over, og det kan fort bli store summer totalt!

 

Bytt – Strømleverandør, forsikring, osv er ting du kan forhandle på. Sjekk hvor det er billigst og ring de du allerede har avtale med, og si at du forlater de om de ikke gir deg samme pris. Ofte får du billigere pris, eller så er det bare å bytte i vei.

 

Apple abonnenter – Abonnenter på telefonen din er snikete, og ofte er man ikke klar over pengene som flakser ut av kontoen på det. Her kan det være snakk om store summer i lengden. Gå inn på app store -> konto -> abonnenter -> aktive. Så ser du hvilke ting som automatisk trekker penger fra deg.

Uvaner – Drikker du mye brus / energidrikk, røyker, snuser kan dette sluke store summer fra kontoen din. Selv bruker jeg altfor mye penger på brus og energidrikk, men jeg kjøper som regel alltid mye på salg og de vanene klarer jeg ikke å kvitte meg med, hehe. Men røyk og snus er noen verstinger når det kommer til utgiftsposten, så her er det mye å spare!

 

Småtteri – Små ting som en pølse på bensinstasjonen, en pakke tyggis her og en cafétur der, det blir det fort summer av. Har du veldig stramt budsjett er dette ting som ofte kan ha noe å si.

Sett deg et mål – Hver gang du nekter deg selv å kjøpe noe du vil, føles det ofte kjipt. Men det trenger det ikke å gjøre. Om du setter deg et mål med sparingen, kan du heller tenke at du er et steg nærmere det du sparer til hver gang du takker nei til noe annet.

 

Auto buffer – Å ha en bufferkonto er veldig smart, og er noe alle burde ha. Uforventede utgifter kommer ofte i voksenlivet, og da er det smart å ha en konto med ekstra penger på så det ikke velter over hele økonomien din.

Å spare opp til en bufferkonto kan gjøres på flere måter, men en måte er å sette et autotrekk på 10/20/50/100 kroner hver gang du bruker kortet som går rett til bufferkontoen. Med den måten merker du ikke at du sparer, men det blir fort en del kroner spart opp.

 

Lykke til ❤️

6 kommentarer

Siste innlegg