Null sukker challenge i 2021?

I 2020 gjorde jeg noe som jeg aldri trodde at jeg skulle klare, og som jeg er veldig stolt over at jeg fikk til. Jeg startet en challenge for meg selv der jeg skulle gå 21 dager uten sukker (regler lengre ned i innlegget), og det gikk over alle forventninger. Jeg klarte hele 100 dager!

   Det endret virkelig livet mitt totalt. Jeg fikk så mye mer energi og livsgnist. Det startet også en dominoeffekt som gjorde at jeg fikk mange andre positive ting i livet mitt. Jeg fikk endelig til å bare spise sunt og trene masse. Viktigst av alt; summen av alle disse tingene gjorde at jeg ikke lengre var deprimert og hadde angst. Så det var virkelig en totalt forvandling for meg.

Da julen startet bestemte jeg meg for å stoppe challengen, men jeg ble enig med meg selv at jeg skulle starte den opp igjen etter nyttår.

Nå som jeg har spist sukker siden 10 november, og det bare er to dager igjen, kan jeg trygt si; jeg gleder meg til å starte opp challengen igjen! Kjenner jeg er så lei av godis. Har blitt så vandt med det at det smaker ikke godt lengre engang, haha.

Så fra 1 januar skal jeg kicke igang null sukker challengen min, og denne gangen har jeg satt meg et hårete mål. Jeg vil klare å holde meg unna sukker helt til cirka 15 november, altså når julen starter. Så det blir godt over 300 dager.

Det blir ekstremt spennende å se om jeg klarer det. Jeg merket jo hvor utrolig lett det var å gjøre challenge så fort jeg var forbi dag 40 ish. Da var det en vane for meg å styre unna godis, og sukker cravings’en var totalt borte. Så nå gleder jeg meg til å kicke igang igjen.

Jeg vet at mange av dere er nysgjerrige på denne challengen, og har lyst til å bli med selv. Så derfor tenkte jeg å dele “reglene” jeg selv følger. Disse bestemmer jeg selv, og det kan du også gjøre. Det er jo ganske ekstremt å gjøre denne challengen, så du kan jo eventuelt bestemme deg for at lørdager er unntaksdag?

Det må også understrekes at jeg gjør ikke denne challengen for å slanke meg masse eller noe sånt, og dette er også en ekstrem challenge som jeg ikke vil presse noen til å bli med på. Det siste jeg vil i verden er å skape kroppspress.

Jeg gjør denne challengen fordi jeg blir ekstremt avhengig av sukker og det ødelegger hele kostholdet mitt, så derfor må jeg være såpass streng. Om jeg kan inspirere noen der ute til å spise litt sunnere og bytte ut godteri med sukkerfrie alternativer, er det supert.

Dette er i alle fall reglene jeg følger:

Null sukker fra brus og energidrikker (sukkerfritt er lov)

Null godteri, potetgull, popcorn, osv. Alt som er snop. Det er ikke noe særlig sukker i potetgull, men jeg holder meg unna dette fordi det fort blir utskeielser om jeg begynner å spise disse tingene, også er det jo ikke akkurat sunt heller.

Null kaker som inneholder sukker

Alkohol er lov, så lenge det ikke er drinker med sukkerbrus. Rusbrus drikker jeg ekstremt sjeldent, så det er lov.

Så, nå skal jeg spise masse godis frem til klokka slår tolv på nyttårsaften. Fremover kommer jeg til å dele masse sunne oppskrifter og gode alternativer til godis, så følg med om du liker sånt!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg