Superdigg hjemmelaget pizza! – Oppskrift!

I går kveld fikk jeg lyst på pizza, så da ble det hjemmelaget pizza med det jeg fant i kjøleskapet. Blir litt sånn “man tager det man haver” opplegg nå om dagen, men det er jo null stress om man bare er litt oppfinnsom. Det ble i alle fall en superdigg pizza med kjøttdeig med tomatsaus.

Hadde egentlig ikke tenkt til å legge ut oppskrift, så tok ikke bilder underveis. Men kom på når den var ferdig at dette må jo deles. Dere spør jo hele tiden om jeg kan dele oppskrifter!

Det er veldig enkelt å lage pizza fra bunnen av og det tar heller ikke lang tid. Jeg brukte 5 min på å slenge sammen pizzaen, og 10 min på å lage kjøttdeigen med sausen og kjevle ut pizzaen. Så selve “jobb-tiden” på pizzaen er kort, også smaker den MYE bedre enn frossenpizza (syns i alle fall jeg, hehe!)

Dette trenger du til en langpannepizza (for 3-4 personer)

 

Pizzadeig: 
– 1/2 pakke fersk gjær
– 3 dl lunkent vann
– 2 ss solsikkeolje (alt annet enn olivenolje funker)
– 1/2 ts salt
– 7-8 dl hvetemel.

Topping: 
– 400 gram kjøttdeig
– 1 boks hakkede tomater
– 2 ss tomatpure
– 1 dl vann
– 250-300 gram revet ost
– Pizzakrydder / oregano, basilikum

Slik gjør du:

Smuldre gjær og bland med litt av vannet.

Når alt gjæret er løst opp, tilsetter du resten av vannet, oljen og saltet og rører godt. Ha i litt og litt hvetemel til du har en fin og smidig deig.

Dekk til med plast og et håndkle, og sett på et varmt badegulv i 30-45 min.

Sett på ovnen på 220 grader (ikke varmluft)

Brun kjøttdeigen. Ha i hakkede tomater, vann og tomatpuré. La koke i 5-10 min til det har tyknet.

Mens det står og koker henter du frem pizzadeigen og kjevler den ut til en firkant.

Legg pizzadeigen oppå et bakepapir på en langpanne, og finjuster så pizzaen passer langpannen.

Ha på kjøttdeigblandingen, dryss over ost og pizzakrydder og sett inn i ovnen i 20-25 minutter (avhengig av hvor godt stekt du liker pizzaen). For å sjekke om bunnen er gjennomstekt løfter du den litt i et hjørne og dunker forsiktig under, kommer det en hol lyd er den gjennomstekt.

Topp gjerne med hakket basilikum når pizzaen er ferdig.

Håper det smaker! 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg