I det siste har jeg fått helt dilla på sunn pai. Det har jo mange av dere sett på snapchat (stinablogg), og jeg har fått mange spørsmål om å legge ut oppskrift. Så nå skal jeg endelig dele den med dere!
Dette trenger du:
Paibunn:
100 g havremel
100 g proteinmel
150 g mager kesam
1/2 ts salt
Litt vann (føl deg frem)
Fyll:
5 egg
1,5 dl lettmelk
1/2 ts salt
1 ts oregano
100 g mager kesam
Gulost revet (litt til oppi paifyllet, og litt til topping til slutt)
En boks med små tomater (200 gram)
1/2 brokkoli
Dette gjør du:
– Skru på ovnen. 200 grader (ikke varmluft).
– Start med paibunnen. Rør sammen alle ingrediensene. Ha oppi litt vann for å få riktig konsistens.
– Legg bunnen på et bakepapir, og legg et bakepapir over. Begynn å kjevle ut til du får en sirkel som er noen cm større enn paiformen du skal bruke. Jeg bruker en paibunn som er 27 cm i diameter.
– Legg paibunnen over paiformen, dra forsiktig av bakepapiret som er over paien. Jevn ut paideigen sånn at den dekker oppover sidene på paiformen. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel. Stek paibunnen i 15 minutter.
– Mens paibunnen steker lager du fyllet. Skjær brokkolien opp i mindre biter. Bland sammen alt fyllet unntatt tomatene.
– Skjær opp tomatene i to
– Når paibunnen har stekt i 15 minutter, glir du den såpass langt ut av ovnen at du kan helle paifyllet over. Hell fyllet forsiktig over og fordel det utover. La paien steke i 15 minutter.
– Ta paien litt ut av ovnen og legg tomatene med innsiden opp. Jeg liker å legge tomatene over når eggefyllet har stivnet litt. Stek i 10 minutter til.
– Dryss over med ost på toppen og stek i 10 minutter til.
– Litt forvirrende med steketider kanskje, men kort oppsummert; paibunnen skal steke i 15 minutter, og fra man tar på fyllet skal det steke i totalt 35 minutter til, altså 50 minutter totalt.
Server med en gang og nyt! Denne kan du forresten la ligge i kjøleskapet noen dager og den smaker like godt når den blir varmet i mikro-ovnen. Perfekt som jobblunsj eller frokost også!
Prøv det med purre og bacon og rømme istedenfor melk, da kalles det for Quiche Lorraine 🙂 Er kjempe digg.
Den så god ut, gøy at du legger ut så mange oppskrifter! 😊