Slik lager jeg sunn pai!

I det siste har jeg fått helt dilla på sunn pai. Det har jo mange av dere sett på snapchat (stinablogg), og jeg har fått mange spørsmål om å legge ut oppskrift. Så nå skal jeg endelig dele den med dere!

 

Dette trenger du:

Paibunn:

100 g havremel

100 g proteinmel

150 g mager kesam

1/2 ts salt

Litt vann (føl deg frem)

 

Fyll:

5 egg

1,5 dl lettmelk

1/2 ts salt

1 ts oregano

100 g mager kesam

Gulost revet (litt til oppi paifyllet, og litt til topping til slutt)

En boks med små tomater (200 gram)

1/2 brokkoli

Dette gjør du:

– Skru på ovnen. 200 grader (ikke varmluft).

– Start med paibunnen. Rør sammen alle ingrediensene. Ha oppi litt vann for å få riktig konsistens.

– Legg bunnen på et bakepapir, og legg et bakepapir over. Begynn å kjevle ut til du får en sirkel som er noen cm større enn paiformen du skal bruke. Jeg bruker en paibunn som er 27 cm i diameter.

– Legg paibunnen over paiformen, dra forsiktig av bakepapiret som er over paien. Jevn ut paideigen sånn at den dekker oppover sidene på paiformen. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel. Stek paibunnen i 15 minutter.

– Mens paibunnen steker lager du fyllet. Skjær brokkolien opp i mindre biter. Bland sammen alt fyllet unntatt tomatene.

– Skjær opp tomatene i to

– Når paibunnen har stekt i 15 minutter, glir du den såpass langt ut av ovnen at du kan helle paifyllet over. Hell fyllet forsiktig over og fordel det utover. La paien steke i 15 minutter.

– Ta paien litt ut av ovnen og legg tomatene med innsiden opp. Jeg liker å legge tomatene over når eggefyllet har stivnet litt. Stek i 10 minutter til.

– Dryss over med ost på toppen og stek i 10 minutter til.

– Litt forvirrende med steketider kanskje, men kort oppsummert; paibunnen skal steke i 15 minutter, og fra man tar på fyllet skal det steke i totalt 35 minutter til, altså 50 minutter totalt.

Server med en gang og nyt! Denne kan du forresten la ligge i kjøleskapet noen dager og den smaker like godt når den blir varmet i mikro-ovnen. Perfekt som jobblunsj eller frokost også!

 

 

2 kommentarer
    1. Prøv det med purre og bacon og rømme istedenfor melk, da kalles det for Quiche Lorraine 🙂 Er kjempe digg.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg