Den aller beste julekjeksen!

Vet dere hva min favoritt julekjeks er? Sugar cookie! Det er veldig vanlig å spise i USA til jul, og selv har jeg spist dette lenge. Det er dødsgodt og enkelt å lage!

Ingredienser:

Kjeks:

 300 g hvetemel
150 g melis
150 g mykt smør
 2 ts vaniljesukker
Cirka 1 egg

 

Glasur:
 4 eggehviter
 Saften av 1 sitron
 1 kg melis
 Konditorfarge
Sprinkles

Slik gjør du:

Kjeks:

Ha smør, melis og hvetemel i en kjøkkenmaskin. Kjør frem til smøret smuldrer seg i det tørre.

Tilsett vaniljesukker og egget, og kjør videre til deigen samler deg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en eggeplomme til.

Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 25 minutter.

Kjevle ut deigen litt etter litt. Pass på at det ikke blir for tynt. Disse hever nesten ikke, så det er ikke som pepperkaker som man kjevler supertynt.

Stikk ut kjeksene i de formene du liker, og legg de på stekebrett med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter. De er ferdige når de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse. Avkjøl kjeksene på en rist, før du pynter med glasur.

Glasur:

Ha melis, sitronsaft og eggehviter i kjøkkenmaskinen, og kjør med medium hastighet til det har riktig konsistens. Den skal være ganske rennende så det er enkelt å dekorere kjeksene.

Ha i sprøytepose med en syltynn spiss og pynt kakene!

Håper det smaker!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg