Strikkeoppskrift: #StinaStripeCardigan

#StinaStripeCardigan

Denne cardiganen ble jeg så fornøyd med. Syns den er så fin, også passer den fint nå om høsten og utover vinteren. Den er i 100% ull så den er god og varm, også strikkes den på store pinner så den går fort å strikke.

Hvis du legger ut bilde på Instagram eller andre steder, hadde jeg satt veldig stor pris på om du tagget med #StinaStripeCardigan så både jeg og andre som vil strikke genseren, kan se din genser!

 

Så vi kan jo starte med oppskriften!

Denne cardiganen er strikket i forskjellige deler; 1 bakstykke, 2 forstykker og 2 armer. Man strikker alle delene hver for seg, og syr alt sammen til slutt. Denne er også veldig rask å strikke, og er ferdig i løpet av noen kvelder foran tv’en.

 

STØRRELSE: One size. (small)

 

PLAGGETS MÅL:

Overvidde: 102 cm

Hel lengde ca: 55 cm

Arm lengde ca: 48 cm

 

GARN: 

3 garnnøster – Drops snow #01 (hvit)

6 garnnøster – Drops snow #47 (beige)

Denne genseren strikkes med en tråd av gangen. Garnet kan man kjøpe hos Garnius, Strikkemekka og i diverse andre garnbutikker.

Garnet er 100% ull. Personlig syns jeg ikke at det klør noe særlig. Bonus er at det også er veldig billig garn, og prisen ligger som regel på 18,- kr per nøste. Så da får du en ny strikkegenser i 100% ull for bare 160,- kr.

 

PRØVELAPP:

Prøvelappen skal være 8 masker per 10 cm med 12 mm strikkepinner. Så om du får flere / færre, må du gå opp / ned en pinne strl.

 

PINNER: Genseren strikkes med 10mm og 12 mm strikkepinner. Alle delene strikkes frem og tilbake, så du er ikke nødt til å ha rundpinne, men du kan bruke det om du har det. Bruk magic loop metoden på armene om du skal strikke med rundpinne.

 

 

Dette skal strikkes:

RYGG:
– Legg opp 46 masker på 10 mm pinner.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 6 runder

– Legg over på 12 mm pinner

– Strikk glattstrikk herfra. Til du har fullført fargemønsteret. Fargemønster: strikk 4 pinner hvit, 6 pinner beige. Gjenta 5 ganger. Deretter skal du ha et felt til med hvit. Fell av. Det skal da være 6 felter beige og 6 felter med hvit totalt på ryggen, inkludert vrangbord.

 

FORSTYKKER (2STK):
– Legg opp 18 masker på 10 mm pinner

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 5 runder

– Legg over på 12 mm pinner

– Strikk glattstrikk herfra. Til du har fullført fargemønsteret. Fargemønster: strikk 4 pinner hvit, 6 pinner beige. Gjenta 5 ganger. Deretter skal du ha et felt til med hvit. Fell av. Det skal da være 6 felter beige og 6 felter med hvit totalt på fronten, inkludert vrangbord.

 

ARM (2STK):

– Armene velger du selv om du vil strikke frem og tilbake, eller i en runde.

– Legg opp 24 masker på 10 mm pinner med beige farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 6 runder

– Øk antall masker til 34 masker totalt (økningene kan være litt tilfeldig plassert utover runden, så lenge ikke alle er rett etter hverandre)

– Legg over på 12 mm pinner

– Strikk glattstrikk herfra. Til du har fullført fargemønsteret. Fargemønster: 4 pinner hvit, 6 pinner beige. Gjenta 4 ganger. Til du totalt har 4 felter hvit og 5 felter beige (inkludert vrangbord).

 

AVSLUTNING: Sy alle delene sammen til slutt, slik man syr sammen en cardigan / jakke. På profilen min på snapchat @stinablogg ligger det en tutorial der jeg viser hvordan man setter sammen en cardigan.

Deretter plukker du opp cirka 96 masker langs hele halskanten og frontene (tutorial på profilen min på snapchat @stinablogg). Strikk tre pinner med vrangbord. Fell av med stretchy avfelling (eventuelt veldig løst). Til slutt syr du inn alle løse tråder. Når genseren er ferdig vasker du den og legger den flatt så den blir den størrelsen som er oppgitt i plaggets mål. Fremgangsmetode for vasking finner du på profilen min på @stinablogg.

 

Håper du fikk lyst til å strikke denne cardiganen. Legger du ut bilder på sosiale medier, husk å skrive #StinaStripeCardigan så jeg og andre kan se din cardiganen! 💕

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg