Strikkeoppskrift: #StinaFridayCardigan

#StinaFridayCardigan

Denne cardiganen føler jeg er perfekt å ta på seg fredag morgen når du skal på jobben og vil være ekstra fin og komfortabel. Så kan du bare fortsette å ha den på enten du drar på date der du har på kjole, eller drar hjem og spiser ost og kjeks hele kvelden med en venninne. Den er super komfortabel samtidig som den er fin!

Så vi kan jo starte med oppskriften!

Denne cardiganen er strikket i forskjellige deler; 2 armer, bolen strikkes sammen til den deles inn i tre deler. Deretter syr man alt sammen til slutt.

 

STØRRELSE: One size. Cirka en small.

 

PLAGGETS MÅL:

Overvidde: 104 cm

Hel lengde ca: 65 cm

Arm lengde ca: 45 cm

 

GARN: 

3 nøster Moa #off white (kjøpes hos Rusta)

3 nøster Moa #green (den er brun, men heter green)

Denne genseren strikkes med tre tråder av gangen, altså tre tråder med hvit når du skal strikke hvit, og tre tråder med brun når du skal strikke med brun. Garnet kan kjøpes på Rusta

 

 

PRØVELAPP:

Prøvelappen skal være 6 masker per 10 cm med 12 mm strikkepinner. Så om du får flere / færre, må du gå opp / ned en pinne strl.

 

PINNER: Genseren strikkes med 10mm og 12 mm strikkepinner. Alle delene strikkes frem og tilbake, så du er ikke nødt til å ha rundpinne, men du kan bruke det om du har det. Bruk magic loop metoden på armene om du bruker rundpinne.

 

Dette skal strikkes:

RYGG OG FRONT:
– Legg opp 66 masker på 10 mm pinner med tre tråder hvit farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 6 pinner

– Legg over på 12 mm pinner

– Deretter starter man på fargemønster. Her skal det være 4 pinner brun, deretter 6 pinner hvit. Gjenta dette 3 runder. Så det totalt er 3 felter med brun farge og 4 felter med hvit farge (inkludert vrangbord).

– Del opp i 3 deler (14 – 38 – 14 masker) Strikk med hvit farge til hver del måler 65 cm og fell av

 

ARM (2STK):

– Armene kan du velge selv om du vil strikke frem og tilbake, eller i en runding. Oppskriften er beskrevet utifra at man strikker frem og tilbake.

– Legg opp 24 masker på 10 mm pinner med hvit farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 5 pinner

– Øk antall masker til 35 masker totalt (økningene kan være litt tilfeldig plassert utover runden, så lenge ikke alle er rett etter hverandre)

– Skift til brun farge og strikk 1 pinne glattstrikk (dette blir første pinne av totalt 4 pinner på det første feltet med brun)

– Legg over på 12 mm pinner

– Strikk glattstrikk (rett på rettsiden, og vrang på vrangsiden) til den måler cirka 45 cm. På armen skal du følge dette fargemønsteret: 4 pinner brun, 6 pinner hvit. Gjenta 4 runder. Så det totalt er 4 felter med brunt og 5 felter med hvit (inkludert vrangbord).

AVSLUTNING: Sy alle delene sammen til slutt, slik man syr sammen en cardigan / jakke. På profilen min på snapchat @stinablogg ligger det en tutorial der jeg viser hvordan man setter sammen en cardigan. Til slutt syr du inn alle løse tråder. Når genseren er ferdig anbefaler jeg å “dampe” den, så ikke frontene ruller innover. Tutorial på det ligger på profilen min på snapchat @stinablogg.

Håper du fikk lyst til å strikke denne cardiganen. Legger du ut bilder på sosiale medier, husk å skrive #StinaFridayCardigan så jeg og andre kan se din cardigan! 💕

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg