Halloween cupcakes!

Nå er det snart Halloween, og jeg er allerede i skikkelig stemning! Uansett om du skal kose deg hjemme med noen skumle filmer på Halloween, ha jentekveld eller ha fest er disse cupcakesene perfekte!

Det er gulrot cupcakes med cream cheese glasur. Skikkelige saftige cupcakes og glasuren smaker hverken for søtt eller fettete. Disse har vært en favoritt for meg dødslenge, og hver gang jeg serverer de blir det en suksess og folk spiser mye…! Hehe!

 

🎃 Ingredienser 🎃
cirka 12-15 store cupcakes

 

Til selve cup caken;

🎃 5 dl hvetemel 🎃 2 ts bakepulver 🎃 1 ts natron 🎃 2 ts kanel 🎃

🎃 2,5 dl solsikkeolje 🎃 3 egg 🎃 3 dl sukker 🎃

🎃 5 dl revne gulrøtter 🎃 revet skall av 1 sitron og 1 appelsin 🎃

 

Til glasuren; 

🎃 300 gram mykt smør 🎃 200 gram melis 🎃 2 ts vaniljesukker 🎃

🎃 200 gram philadelphiaost 🎃 2 ss sitronsaft 🎃 Konditorfarger og pynt om du ønsker 🎃

 

Dette gjør du;

Cup cakes; 

🎃 Forvarm ovn til 175 grader.

🎃 For å lage denne oppskriften trenger du en kjøkkenmaskin.

🎃 Ha olje, egg og sukker i en kjøkkenmaskin og miks på 80% hastighet i cirka 5 minutter.

🎃 Mens det mikses blander du sammen hvetemel, bakepulver, natron og kanel i en bolle.

🎃 Ha melblandingen, gulrøtter, sitronskall og appelsinskall i kjøkkenmaskin blandingen. Miks med medium hastighet i 3 minutter.

🎃 Fordel røren i former, så formene er halvfulle. Tips; kjøp en rørefordeler for å lettere fordele røren, og du slipper søl.

🎃 Stek i 20- 25 minutter avhengig av hvor store cup cakes du lager. Selv bruker jeg en tannpirker og stikker ned i cup caken for å se om den er ferdig. Når det ikke er røre på tannpirkeren, er den ferdig.

🎃 La cup cakesene avkjøle seg helt før du tar på glasur, om du sprøyter på glasuren mens de er varme, kommer glasuren til å smelte.

Glasur: 

🎃 Ha smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og miks på høy hastighet i cirka 6 minutter. Miks til du ser at det har blitt hvitt. Da har den perfekt konsistens. Det er viktig å bruke en slikkepott til å røre i bollen iblant, da ikke alt alt smøret blir blandet like godt inn.

🎃 Bland konditorfarge med sitron. Du skal ha en ganske sterk farge av den fargen du ønsker. Når du blander den ut på forhånd slipper du at glasuren skal bli ødelagt fordi man må vispe så mye.

🎃 Tilsett kremost, sitronsaft og miks på medium hastighet i et minutt.

🎃 HPutt en sprøytetipp i pose, fyll opp posen med glasuren og sprøyt slik du ønsker. Dekorer med festlige halloween sprinkles for å komme skikkelig i skummel stemning!

🎃 Server med en gang, eller avkjøl. Selv syns jeg de smaker best når de har stått litt i kjøleskapet. Gjerne 20 minutter eller mer.

 

🎃 Håper de faller i smak! 🎃

3 kommentarer
  1. Forslag til video: ha en juicy Q&A. En spørsmålsrunde der man blir kjent på en annen måte enn «hva er favoritt fargen din?» osv

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg