Slik tar jeg vare på Pilea planter!

For noen år siden kjøpte jeg en bitteliten Pilea plante, og i løpet av årene har den ene planten blitt til en drøss av Pilea planter som er overalt i huset mitt. Foran speilet i stua har jeg de fire største, og disse har jeg glemt litt bort en stund.

Så de har ikke blitt bundet opp i det hele tatt, og hadde blitt ganske skeive og rare.

I dag fikk jeg endelig ut finger’n og fikk gjort noe med de. Jeg gikk ned i garasjen og hentet pinner til å støtte de opp med, og noen strips. Jeg fjernet alt av rusk og stiklinger som var nedi potten.

Siden jeg allerede har mer enn nok med Pilea planter, gidder jeg ikke lengre å ta stiklinger av de, så da fjerner jeg de bare så de ikke stjeler energi fra hovedplanten. Fjernet også et par blader som hadde blitt stygge. Til slutt slang jeg oppi litt langtidsvirkende næring. Det er smart å gi plantene en gang iblant, så de får noe mat. De får jo kun næring fra den jorden som er oppi potten, og der er det ikke mye næring igjen, så det var på høy tide med litt god kjærlighet til plantene nå. 

Det er flere som har spurt hvordan man tar vare på Pilea planter. Selv vanner jeg de cirka en gang i uke. De drikker veldig mye, men jeg lar de tørke inn bittelitt mellom vanninger. Også er de glad i å stå lyst men ikke i direkte sollys. De som står på nordveggen av huset er aller mørkest og finest, mens de som står i direkte sollys blir mye lysere og bladene krøller seg inn litt mer.

Det er også viktig å fjerne stiklinger som vokser opp regelmessig, så de ikke stjeler all næringen til hovedplanten. Er stiklingene store nok kan du sette de i et glass vann, og når de har fått en del røtter kan du sette de i potter, og vipps så har du en ny plante!

Syns det ble stor forskjell! Nå er de oppstammet og ser skikkelig freshe ut. Før så de nesten bare rotete og slitne ut, haha. Så om du har Pilea planter selv, husk å bind de opp. Da blir de mye finere!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg