Slik lager du nyttårsforsetter – og lykkes med de!

Nå er det bare noen dager igjen til det nye året, og det er på tide å se fremover. Det fleste av oss setter oss noen nyttårsforsetter, men innen 15 januar har de ofte gått i dassen. Som regel skyldes dette at man satt veldig feil mål, og ikke gjorde en grundig nok jobb på forhånd.

For at du skal kunne sette deg noen mål i det nye året og faktisk klare de, kan jeg gi deg noen tips på hvordan du skal sette deg mål!

 

Hva skulle du ønske at du hadde gjort i året som gikk? – Skriv ned en liten liste og reflekter over tingene du skulle ønske at du hadde gjort innen nå / lagt til deg gode vaner innen nå.

 

Skriv ned 25, fokuser på 5 – Skriv ned 25 mål ting du ønsker å oppnå i det nye året. Dette kan være alt ifra; kjøpe ny bil, ha råd til sydenferie, gå ned / opp x antall kg, spare x antall kroner, osv. Deretter krysser du vekk en etter en av målene avhengig av hvilke som ikke er like viktige for deg, til du sitter igjen med de 5 som er viktigst for deg. Det er begrenset hvor mye vi klarer å fokusere på og drive med på en og samme gang, og da er det smart å ha 5 ting som fokus.

Dreamboard – Hvordan ønsker du at livet ditt skal være om 1 år? Nå som du vet hvilke ting du ønsker å fokusere på, kan du lage et dreamboard med bilder av tingene du vil fokusere på. Hvordan du lager dreamboard kan du se HER.

 

Spesifikt og begrunnet – Desto mer spesifikke mål du har, desto bedre. Det er mye bedre å ha “løpe 5 km på x antall minutter” enn “bli i bedre form”. Sistnevnte er vanskelig å måle, men førstnevnte er mye lettere å måle og bli motivert av. Det kan også være smart å skrive noen punkter med en god begrunnelse av hvordan du vil nå det eksakte målet. Eksempel: mål: spise sunt, og holde meg unna junkfood og godteri. Begrunnelse: det er bra for helsa og psyken, får sunnere kropp, får mer overskudd i hverdagen, mer livsglede, osv

50 day Challenge – Ofte kan et helt år være for ekstremt å starte med. Så start med 50 dager. La oss si at målet ditt er å slutte med godteri eller slutte å røyke. Da kan du sette opp et skjema på veggen for 50 dager, der du krysser av for hver eneste dag du gjennomfører. Noe som gir ekstra motivasjon er å ha en belønning dersom du klarer challengen. For eksempel en spa dag eller en ny veske.

Lag en plan – La oss si at et av målene dine er å løfte x antall kg i knebøy. Da må du sette opp en plan på hvor ofte du skal trene, når du skal trene og en plan for øktene dine. Da er det mye lettere å holde seg til planen, og målet blir ikke bare ønsketenking.

 

Lykke til ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg