5 Garden hacks

Bilder av hagen – Gjør deg selv en tjeneste, og ta masse bilder av hele hagen nå som det er høst. Når vinteren / våren kommer, og det begynner å klø i fingrene etter å planlegge årets prosjekter, kommer du til å være glad du tok massevis av bilder så du vet hvordan hagen faktisk ser ut.

Vintergrønt – Det er fort gjort å tenke at hagen kun skal være fin om våren, sommeren og høsten. Men hva med vinteren? Vintrene i Norge blir mildere og mildere, og det er sjelden man har en vinter med snø hele vinteren (med mindre man bor i nord), så hvorfor ikke plante noe i hagen som er grønt hele året? Da får du noe lekkert å se på! Hos meg er det sjeldent snø, og hvis det først kommer er det ikke her lenge av gangen, så her er det alfa omega å ha noe grønt så ikke alt blir helt stusselig å se på. Noen vintergrønne planter som er lekre og du kan ha i hagen er: Rhododendron, Thuja, Buksbom, kjeglegran og furu.

Samle inn frø – Når høsten kommer bør du ta deg en runde rundt i hagen og samle inn masse frø. Tørk de på litt kjøkkenpapir og legg de i kaffefiltere, så holder de seg til neste år. På den måten får du masse gratis frø, og det er lettere og kjappere å samle inn frø enn du tror!

 

Grønne tomater? – På slutten av sesongen sitter man ofte igjen med en haug av grønne tomater. Ikke kast disse! Lag heller en grønn tomat chutney. Det er jo så godt, også får du brukt de umodne tomatene dine til noe!

Løvblåser på veranda – Burde du shinet over verandaen? På min veranda blir det fort litt plantebøss og litt jord her og der. Det tar jo hundre år å gå over 80 kvm med veranda med en kost. Så derfor bruker jeg heller bare løvblåseren. Da får jeg shinet opp mye bedre og så mye raskere! 5-10 min så er hele verandaen strøken!

 

 

Følg meg på sosiale medier:

Instagram@stinablogg
Instagram@stinablogghage
Snapchat@stinablogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg