Nå om dagen har jeg fått helt dilla på baking, og jeg må bare dele denne oppskriften med dere. Dette er rundstykker i form som er perfekte som rundstykker til frokost / lunsj, men nesten best sammen med suppe til middag.
Du trenger:
25 gram fersk gjær
5 dl melk
100 gram smør + litt til smøring
700 gram hvetemel
1 ts salt
1 egg
Pizzakrydder / eventuelt basilikum / oregano krydder.
Dette gjør du:
Smelt smøret. Ha melken i smøret, og la det bli 37 grader (lunkent)
Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett litt av melkeblandingen. Rør til alt gjæret har løst seg opp. Ha oppi resten av melkeblandingen og salt.
Ha i mel litt etter litt og bland godt inn til deigen er smidig og slipper bollen.
Sett deigen til heving. Cirka 45-60 minutter
Elt deigen og trill del den opp i biter på 85 gram som du triller.
Smør en ildfast form med smør, ha rundstykkene oppi (som på bildet over).
Skru på ovnen på 200 grader. Ikke varmluft.
Sett til rundstykkene til heving i 15 minutter
Visp sammen 1 egg og pensle rundstykkene, dryss over litt krydder.
Stek rundstykkene i 15-18 minutter. Følg med underveis.
Håper du ble inspirert til å teste ut rundstykkene. Kan love deg at du ikke kommer til å angre!
Kan man bruke tørrgjær?
Tipper det! Bruker nesten aldri tørrgjær, så er jaggu ikke sikker 🙂
Blir like bra med tørrgjær 👍
Disse så spennende ut 🙂 Jeg bare lurer på hvorfor man ikke kan bruke varmluft?
Det går ann, men er ikke noe jeg vil anbefale da de kan bli godt stekt utenpå og ikke ferdige inni 🙂
De så sykt gode ut! 😀 Og så fine! Haha! Klem til fine deg! <3
takk 😀 klem!
Di så jo perfekte og veldig gode ut…flink du er <3
Tusen takk 😀
Tips!
Bland saltet sammen med melet og ikke med gjæren, da salt kan ødelegge aktiviteten til gjær. Da hever deigen bedre og baksten blir luftigere ☺️☺️
oi det visste jeg ikke! Takk for tipset 😀
Sorry for å si det, men det skrives gjær og ikke gjør.
Bare rett opp feilen så slipper du å ha den på den koselige bloggen din😊
Du kan liksågodt slette denne kommentaren etter på.
Fine rundstykker foresten. Må be søsteren min bake dem en dag🤩
Likeså godt*
Etterpå*
Forresten*
Det så sykt godt ut 😄 Skal så prøve å lage det i morgen 😄
Er det bolledeig eller rundstykkedeig. Er litt usikker for det ser ut som det er penslet med egg og da får man litt sånn «bollefølelse»
er rundstykke 🙂
Wow disse var perfekte, så flink du er til å bake 👏🏼👍😊 Mer av disse innleggene…. også hehe. Liker veldig godt innleggene dine den siste tiden, blomstrende terrasse, baking med oppskrifter, tur bilder osv supre innlegg 👍👏🏼😊
Wow! De så sykt gode ut! 🤤🤤
Ser veldig gode ut! Hvor stor form har du brukt her?