Oppskrift: Hjemmelagde pepperkaker!

Verdens beste hjemmelagde pepperkaker 😍 Sleng sammen deigen på 10 minutter kvelden i forveien, så kan du kjevle de ut og nyte ferske pepperkaker dagen etterpå!

Ps: lagre dette innlegget så har du det lett tilgjengelig når du trenger 🎄


Dette trenger du:
150 g smør
150 g sukker
250 gram mørk sirup
1 ts malt kanel
0,25 ts malt nellik
0,5 ts malt ingefær
1 ts pepper
1 egg
2 ts natron
ca. 400-450 g hvetemel

Dette gjør du:

🎅🏻 Varm smør, sukker og sirup i en kjele. Varm til sukkeret har smeltet.

🎅🏻 Tilsett krydder og rør godt sammen

🎅🏻 Avkjøl i vannbad så det blir 40-50 grader. Litt varmere enn du selv er.

🎅🏻 Ha oppi egg og rør godt rundt. Det er viktig at blandingen ikke er for varm når du har oppi eggene, for da kan de koagulere og du ender opp med eggeklumper i deigen.

🎅🏻 Ha oppi natron og sikt inn mel. Rør godt rundt mens du sikter inn melet så det ikke blir for mye mel. Deigen skal være klissete og myk.

🎅🏻 Dryss over litt mel på toppen, ha plastikk over bollen og sett i kjøleskapet over natten eller i 2-3 timer.

🎅🏻 Ta deigen ut en times tid før du skal kjevle den ut. Du kan eventuelt bryte av biter og legge de litt spredd rundt på benken for at den skal bli temperert fortere.

🎅🏻 Skru på ovnen – 175 grader (ikke varmluft)

🎅🏻 Dryss litt mel på benken, og kjevle ut deigen. Jeg liker å ha den litt tykkere enn vanlig for da blir pepperkakene skikkelig myke og gode. Men hvis du liker de mer crispy ruller du de litt tynnere.

🎅🏻 Stikk ut med alle dine favoritt former. Flytt de over på bakepapir og stek i 6-10 minutter. Personlig liker jeg å steke i 6-7 minutter for da blir de mykere. Så dette må du bare prøve deg frem på.
Sleng gjerne et par pepperkaker i ovnen alene først for å finne ut din ideelle steketid.

🎅🏻 La de avkjøle seg på en rist og oppbevar de i kakebokser.

      

 

Håper du fikk lyst til å lage disse selv. Kan virkelig anbefale det å lage deigen fra bunn av selv. Den pepperkakedeigen man kjøper i butikken blir ikke i nærheten like smaksrik og myke pepperkaker som med denne!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg