Inspirasjon og planlegging av kjøkkenhagen!

For en måneds tid siden plantet jeg masse frø med tomater og paprika, som endelig begynner å bli små planter. Jeg kan gi dere en liten oppdatering på hvordan de ser ut senere. Om bare 1,5 måned skal disse plantes ut, og jeg kan endelig kicke igang sommersesongen med grønnsakshage på verandaen!

Jeg har en lang og smal del av verandaen som ligger i solveggen, og den har ikke blitt brukt til noe tidligere. Her passet det jo perfekt med pallekarmer fulle av urter og grønnsaker. Så i fjor snekret jeg (satt jeg sammen haha) to pallekarmer og plantet de fulle av urter og grønnsaker. Det ble en stor suksess!

Jeg merket at det var mye morsommere å spise sunt, også sparte jeg faktisk en del penger på å dyrke tingene selv versus å kjøpe på butikken. Bra for miljøet er det også. Mest syns jeg det bare er gøy å pusle med hageprosjekter, og det er så beroligende og terapautisk å drive med.

I år lagde jeg som sagt to pallekarmer, og jeg lærte mye. I år skal jeg gjøre prosjektet enda større. Jeg skal ha 5 pallekarmer! De skal være fulle av tomater, paprika, agurk, blåbær, jordbær, alle slags urter, spiselige blomster, bringebær og enda mer! Rett og slett en lang grønnsaksdisk rett utenfor verandadøren som jeg bare kan gå og plukke av akkurat som jeg ønsker!

Dere som følger meg på snapchat så kanskje at jeg holdt på litt ute i går? I pallekarmene på verandaen har det allerede blitt litt liv, og jordbærplantene har begynte å vokse opp bra bakken igjen. Så gøy! Mynte urten jeg plantet i fjor har også kicket igang, og det er så spennende å følge med på!

Chloe er minst like glad i grønnsakshagen som jeg er, og hun gikk frem og tilbake og snuste rundt hele sommeren. 

I morgen er planen å shine opp en god del på verandaen. Det trengs etter en lang vinter. Gulvene må vaskes, blomsterkassene må shines opp og gjøres klare for ny planting. Jeg svingte innom Plantasjen på vei hjem fra skitur i stad, og plukket med meg noen stemorsblomster som det klør i fingrene mine etter å plante ut. Men først må det ryddes og vaskes så er det bare å komme igang med pyntingen!

Husk å følge meg på snapchat (stinablogg). Der legger jeg ut masse små videoer fra livet mitt og hageprosjekter!

 

0 kommentarer

Siste innlegg