Igang med sommerens prosjekter!

Endelig er jeg igang med årets hage. Jeg sådde stokkrose, erteblomst og blodbeger for en uke (+) siden, og i dag sådde jeg enda mer. Det er så gøy å så selv, for da har jeg noe å pusle med når det regner og er surt vær ute, og jeg skulle ønske at jeg var ute i hagen. Også er det jo ganske stås de gangene jeg lykkes skikkelig, og klarer å gjøre et bittelite frø om til masse spiselige grønnsaker eller dødslekre blomster.

I år skal jeg så masse forskjellige spennende ting, og jeg var ute og handlet noe frø tidligere i dag + masse så-utstyr. Fikk også tak i noen supersøte fuchsia stiklinger. Har bare kjøpt fuchsia når de er ferdige planter, så er spent på hvordan dette kommer til å gå!

I dag fikk jeg endelig tak i månedsjordbær! Det er jordbær som kommer flere ganger i løpet av sommeren, og skal visstnok smake mye mer som markjordbær enn vanlig jordbær. Har prøvd å få tak i det som ferdigplanter før, men det har vært helt umulig å få tak i.

Prøvde å så jordbær i fjor, men det gikk virkelig ikke bra. Så da prøver jeg på nytt i år! Frøpakken kostet 35,- kr, så det er ikke akkurat verdens undergang om det ikke funker. Viktigste for min del er å prøve meg frem og lære masse, også ha det gøy!

Siden det bare er 60% spireprosent på de, sådde jeg de relativt tett. Så kan jeg heller plukke vekk de som ikke kommer opp like sterkt også.

Chloe er så nysgjerrig og elsker å snuse rundt på de. Hun vet heldigvis at hun ikke skal smake på noe av det, så det går bra at hun er nysgjerrig. Bare koselig egentlig!

Har plantet en god del stokkroser i år. Har aldri hatt det i hagen før, men tanten min har det alltid i hagen sin og de er så fine! Så i år skal jeg prøve meg. Det stod på pakken at de skal blomstre det første året, så lenge man sår de tidlig nok. Så jeg krysser fingrene!

Sådde også litt spirer; karse, grønnkål spirer og kanel basilikum spirer. Har sådd karse før, men ikke de to andre så jeg er superspent på å se hva de kommer til å smake. Dette er jo noe som bare tar noen dager før de er ferdige, også kan de spises, så det er ikke noe langtidsprosjekt. Blir masse digg å ha oppå brødskiva og i salaten!

Kjenner at jeg gleder meg så mye til våren kommer skikkelig. I mars / april skal jeg så masse spennende! Blant annet; tomater, salat, dahlia (fra knoll), susanne med de sorte øye, kornblomst, sinnia, masse solsikker, gresskar og innen den tid har sikkert listen blitt enda lengre. Haha!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg