For litt siden lagde jeg noen marengs juletrær, og de ble så fine! Disse er perfekt som pynt men også til å spise. Ja takk begge deler, hehe! Her er hvordan du lager de!
Dette trenger du:
3 eggehvitter – romtempererte
230 g sukker
Sitron
Kakestrøssel
Slik lager du de:
Bruk en kjøkkenmaskin og rengjør bollen og vispen skikkelig godt. Gni litt sitron langs bollen for å passe på at det ikke er noe fett der. Er det noe fett der blir ikke marengsen stiv.
Deretter er det bare å vispe eggehvittene og 2 ss av sukkeret på medium hastighet til det begynner å skumme.
Når det skummer drysser du inn bittelitt og bittelitt sukker av gangen til du har hatt oppi alt sukkeret. Bruk god tid på å drysse sukkeret inn mens maskinen går på medium hastighet. Ha oppi konditorfarge.
Kjør til marengsen er så stiv at du kan løfte bollen opp ned uten at den beveger seg.
Skru på ovnen på 100 grader. Ikke varmluft.
Ha marengsen oppi en sprøytepose med en tipp (jeg brukte wilton 1m). Sprøyt små juletrær og dryss litt kakestrøssel over.
Stek i ovnen i cirka 60 minutter avhengig av hvor tykke du lagde de.
Håper du fikk lyst til å teste ut dette selv! Det er superlett og ikke minst gøy når man sprøyter de ut, hehe!
Tåler kakestrøsselet å være i ovnen, eller smelter det? 🙂
Skal prøve å lage disse etterpå, men er bekymret for at strøselet skal smelte utver å ødelegge.,
ja, når det er såpass lave temperaturer i ovnen går det bra 🙂