Nå er det sikkert mange av dere som baker i helgen, og kommer inn i skikkelig julemodus. En ting du kan bake i helgen er marengs! Det er både godt og du kan bruke det som julepynt. Lagde en krans av marengs for litt siden, og den ble så fin! Her er hvordan du lager den!
Dette trenger du:
3 eggehvitter – romtempererte
230 g sukker
Sitron
Kakestrøssel
Slik lager du de:
Bruk en kjøkkenmaskin og rengjør bollen og vispen skikkelig godt. Gni litt sitron langs bollen for å passe på at det ikke er noe fett der. Er det noe fett der blir ikke marengsen stiv.
Deretter er det bare å vispe eggehvittene og 2 ss av sukkeret på medium hastighet til det begynner å skumme.
Når det skummer drysser du inn bittelitt og bittelitt sukker av gangen til du har hatt oppi alt sukkeret. Bruk god tid på å drysse sukkeret inn mens maskinen går på medium hastighet. Ha oppi konditorfarge.
Kjør til marengsen er så stiv at du kan løfte bollen opp ned uten at den beveger seg.
Skru på ovnen på 100 grader. Ikke varmluft.
Ha marengsen oppi en sprøytepose med en tipp (jeg brukte wilton 1m). Sprøyt først store rundinger i en sirkel på bakepapir, sprøyt deretter mindre rundinger. Slik som på bildet under!
Strø på litt kakestrøssel.
Stek i ovnen i cirka 60 minutter avhengig av hvor tykke du lagde de.
Hvor fin ble ikke denne? Perfekt å pynte opp med inne på kjøkkenet for eksempel!