Amerikanske høst-kjeks!

Sugar cookies er superpopulært i USA, og jeg skjønner det virkelig godt! Disse er dødsgode både med og uten glasur. Det er nærmest umulig å bare spise en.. Hehe! Har du ikke smakt sugar cookies før, er du in for a treat!

 

Ingredienser:

Kjeks:

🍁 300 g hvetemel
🍁 150 g melis
🍁 150 g mykt smør
🍁 2 ts vaniljesukker
🍁 Cirka 1 egg

 

Glasur:
🍁 4 eggehviter
🍁 Saften av 1 sitron
🍁 1 kg melis
🍁 Konditorfarge
🍁 Sprinkles og spiselig gullglitter

 

Slik gjør du:

Kjeks:

🍁 Ha smør, melis og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør frem til smøre smuldrer seg i det tørre.

🍁 Tilsett vaniljesukker og egget, og kjøre videre til deigen samler deg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en eggeplomme til.

🍁 Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 25 minutter.

🍁 Kjevle ut deigen litt etter litt. Pass på at det ikke blir for tynt. Disse hever nesten ikke, så det er ikke som pepperkaker som man kjevler supertynt.

🍁 Stikk ut kjeksene i de formene du liker, og legg de på stekebrett med bakepapir.

🍁 Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader og cirka 10 minutter. De er ferdige når de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse. Avkjøl kjeksene på en rist, før du pynter med glasur.

Glasur:

🍁 Ha melis, sitronsaft og eggehviter i kjøkkenmaskinen, og kjør med medium hastighet til det har riktig konsistens. Den skal være ganske rennende så det er enkelt å dekorere kjeksene.

🍁 Ha i sprøytepose med en syltynn spiss og pynt kakene!

 

Håper det smaker! 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg