Slik lager du sukkerfri gulrotkake!

Jeg elsker gulrotkake! Men vanlig gulrotkake er fullstappet med sukker, og det passer ikke helt for meg som har kuttet ut sukker.

Derfor har jeg laget min egen gulrotkake som er helt uten sukker. Denne smaker supergodt og er skikkelig saftig!

Dette trenger du: 

Kakebunnen: 

80 gram havremel

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

200 gram revet gulrot

2 egg

60 gram sukrin gold

Litt vann

 

Glasur:

150 gram philadelphia mager

75 gram sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver (kan droppes)

Dette gjør du: 

– Skru på ovnen (ikke varmluft) på 180 grader

– Start med selv kaken. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Deretter blander du inn alle de våte ingrediensene.

– Ha oppi en kakeform som du har smurt bakepapir i. Jeg brukte en kakeform som var 22 cm i diameter.

– Stek i ovnen i 20-25 minutter. Kjenn etter med et kakepinne.

– Avkjøl på rist.

– Glasur: Bland sammen ingrediensene til glasuren og la den stå i kjøleskapet til du skal pynte kaken.

– Når kaken er avkjølt, kan du ha glasur og kakepynt over. Jeg valgte å bruke litt raspede gulrøtter, men du kan heller bruke blomster eller kakepynt, alt ettersom hva du liker.

PS: Kaken kan fryses uten glasur. Den kan også ligge i kjøleskapet i et par dager med glasur.

 

Håper du fikk lyst til å teste ut denne sukkerfrie gulrotkaken! Den har i alle fall blitt en stor favoritt hos meg!

5 kommentarer
    1. Elsker gulerotkake! Digger at du lager disse GIF’S! Du legger ned mye jobb i bloggen! Det skal du virkelig ha cred for! <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg