Jeg elsker gulrotkake! Men vanlig gulrotkake er fullstappet med sukker, og det passer ikke helt for meg som har kuttet ut sukker.
Derfor har jeg laget min egen gulrotkake som er helt uten sukker. Denne smaker supergodt og er skikkelig saftig!
Dette trenger du:
Kakebunnen:
80 gram havremel
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
200 gram revet gulrot
2 egg
60 gram sukrin gold
Litt vann
Glasur:
150 gram philadelphia mager
75 gram sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver (kan droppes)
Dette gjør du:
– Skru på ovnen (ikke varmluft) på 180 grader
– Start med selv kaken. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Deretter blander du inn alle de våte ingrediensene.
– Ha oppi en kakeform som du har smurt bakepapir i. Jeg brukte en kakeform som var 22 cm i diameter.
– Stek i ovnen i 20-25 minutter. Kjenn etter med et kakepinne.
– Avkjøl på rist.
– Glasur: Bland sammen ingrediensene til glasuren og la den stå i kjøleskapet til du skal pynte kaken.
– Når kaken er avkjølt, kan du ha glasur og kakepynt over. Jeg valgte å bruke litt raspede gulrøtter, men du kan heller bruke blomster eller kakepynt, alt ettersom hva du liker.
PS: Kaken kan fryses uten glasur. Den kan også ligge i kjøleskapet i et par dager med glasur.
Håper du fikk lyst til å teste ut denne sukkerfrie gulrotkaken! Den har i alle fall blitt en stor favoritt hos meg!
Elsker gulerotkake! Digger at du lager disse GIF’S! Du legger ned mye jobb i bloggen! Det skal du virkelig ha cred for! <3
Så gøy å høre 😀 Takk takk!
Åhh, nam! Jeg elsker gulrotkake, så denne skal jeg prøve til uka🤤🥕
Hei, såg utrolig god ut. Hvor mange kcal innholder denne?
Oi, det er jeg ikke helt sikker på :/