Lag spiselige juletrær av marengs!

Her om dagen lagde jeg en morsom liten DIY, som dere bør prøve ut hjemme. Nemlig marengs juletrær. Disse kan man bruke som pynt eller man kan spise de. Fine og gode er de i alle fall!

Dette trenger du:

3 eggehvitter – romtempererte

230 g sukker

Sitron

Konditorfarge

Kakestrøssel

Slik lager du de:

Bruk en kjøkkenmaskin og rengjør bollen og vispen skikkelig godt. Gni litt sitron langs bollen for å passe på at det ikke er noe fett der. Er det noe fett der blir ikke marengsen stiv.

Deretter er det bare å vispe eggehvittene og 2 ss av sukkeret på medium hastighet til det begynner å skumme.

Når det skummer drysser du inn bittelitt og bittelitt sukker av gangen til du har hatt oppi alt sukkeret. Bruk god tid på å drysse sukkeret inn mens maskinen går på medium hastighet. Ha oppi konditorfarge.

Kjør til marengsen er så stiv at du kan løfte bollen opp ned uten at den beveger seg.

Skru på ovnen på 100 grader. Ikke varmluft.

Ha marengsen oppi en sprøytepose med en tipp (jeg brukte wilton 1m). Legg små pinner på bakepapir, og sprøyt ut så det blir i formen av et juletre. Pynt med litt kakestrøssel.

Stek i ovnen i cirka 60 minutter avhengig av hvor tykke du lagde de.

Håper du fikk lyst til å teste ut dette selv. Du kan også lage små pikekyss (de små som er på brettet ved siden av juletrærne) som er perfekt å servere når man får gjester i julen.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg