5 Garden hacks

Hvordan finne riktig plante – Å finne riktig plante til det rette stedet er virkelig ikke bare. Kanskje står du der med en flekk som enten er i skygge hele tiden eller så får den sol hele dagen? Hvordan skal du vite hva du skal velge?

På plantasjen sine nettsiden (ps; ikke reklame), kan du gå inn på “produkter” -> “uteplanter”, og i menyen på venstre siden kan du filtrere så du kun får opp planter som skal stå i sol eller halvskygge, du kan filtrere farger, pris, høyde, hvilket sted i hagen (sør, nord, vest, øst), herdighetssone, hvor mye vann planten skal ha, osv. Du kan også lagre planter som favoritter. Super når du skal planlegge hagen!

Fuksia – De aller fleste vet ikke at Fuksia er en flerårig plante. I Norge brukes den primært som en ettårig sommerblomst, men denne kan du ha i mange år! Jeg skal lage eget innlegg med masse info om overvintring til høsten når det nærmer seg, men kort fortalt; hold den frostfritt, oppbevar den på et sted mellom 5 og 10 grader der det er mørkt, og vann lite (den skal dog ikke tørke ut). I februar setter du den i et rom med 16-20 grader med masse lys.

 

Bark – I år er første året som jeg faktisk har lagt bark i egen hage. Jeg har egentlig ikke vært noe fan av det, men nå elsker jeg det. For det første så ser det mye mer ryddig ut når blomsterbedene er dekket med bark. De kommer blomstene bedre frem og det er mer rent ut. Barken fortrenger også mye av ugresset, så du slipper å luke like ofte. Bark holder også godt på fuktighet, så det jorda tørker ikke like fort ut når det er bark over. Selv kjøpte jeg bark på Maxbo i år. 4 sekker for 100,- kr, superbillig!

Drenering og vanning av blomsterpotter – Når jeg kjøper nye potter til verandaen, passer jeg alltid på å at det noen hull i bunnen. Er det ikke der fra før av, bruker jeg drillen til å lage noen. Deretter legger jeg noen lecakuler i bunnen av potten, legger en supertynn duk, også fyller jeg opp resten av potten med jord. Duken gjør at jorden ikke synker ned i lecakulene. Dette er en genial måte å lage god drenering i potter på.

Når jeg vanner pleier jeg bare å helle over masse vann i hele potten så alt av jorden blir skikkelig vått, også renner bare det overflødige vannet bort. Dette gjør at alle røttene får tilstrekkelig med vann, og da trenger jeg ikke å vanne like ofte som jeg ville trengt hvis jeg bare kunne vannet litt av gangen.

Ugress mellom hellene i innkjørselen? – Det kan bli litt av en jobb å luke vekk masse ugress mellom alle heller og rundt omkring i både innkjørsel og i hagen. Istedenfor å luke bruker jeg heller bare en kantklipper også bruker jeg typ 10 minutter en gang i uka til å gå over alt. Skulle jeg luket for hånd hadde jeg sikkert brukt minst en time.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg