Jeg elsker eplekake, og nå skal jeg dele en sunn og sukkerfri oppskrift på eplekake med dere som jeg håper dere vil prøve ut. Denne smaker supergodt, er skikkelig saftig og det er umulig å bare ta et kakestykke, hehe!
Denne kan du enkelt fryse ned i kakestykker, så kan du slenge et kakestykke i mikro-ovnen når du er fysen, hehe! Selv om du mest sannsynlig kommer til å ha spist opp hele før du rekker å fryse den ned!
Dette trenger du:
Kake:
100 gram havremel
60 gram speltmel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
120 gram sukrin gold
2 ts kanel
4 egg
250 gram mager kesam
Litt vann
Eplefyll:
8 norske epler
4 ss sukrin gold
1,5 ts kanel
Dette gjør du:
– Skru på ovnen – 175 grader (ikke varmluft).
– Start med kakeblandingen: bland alt det tørre, bland inn det våte. Ha i litt vann til det blir perfekt konsistens.
– Epleblandingen – Skrell eplene og skjær opp i mindre biter
– Ha eplene og resten av ingrediensene til epleblandingen i en kjele. Kok under lokk på medium varme til det har blitt skikkelig mørt. Ha oppi bittelitt vann i kjelen før du begynner å koke (maks 1-2 ss).
– Ha bakepapir oppi en kakeform på 24-26 cm og smør den med smør.
– Ha oppi halve kakeblandingen, deretter halve epleblandingen, så resten av kakeblanding og til slutt resten av epleblandingen.
– Stek i ovnen i 30-40 minutter. Kjenn etter med kakepinne.
– Avkjøl kaken på rist og dryss over litt sukrinmelis.
– Server kaken mens den enda er litt lun.
Håper du fikk lyst til å teste ut denne kaken. Jeg syns i alle fall at det er supergod, og denne kommer jeg til å lage mange ganger i årene fremover!
Oppskriften er inspirert av Linda Stuhaug, men jeg har endret den for å tilpasse hva jeg selv liker.
Den så sykt saftig og sykt god ut! Mmmm! 😀 Love it! <3
Hva regner du som litt vann?
Noen spiseskjeer. Bare sånn at røren ikke blir helt fast 🙂