En oppdatering på byggeprosessen!

Nå er det virkelig på tide med en oppdatering på hva som skjer ute i hagen vår. I mai begynte vi prosjektet med å rive bort store deler av hagen våres. Vi fant nemlig ut av vi kunne utvide hagen vår drastisk og forbedre utearealet veldig.

I tillegg kommer det 9 (!!!) nye hus rett ved siden av huset vårt. Gøy med tanke på at en stor grunn til at vi kjøpte huset er at det ikke hadde noen naboer helt inntil seg. Hehehe.

Så vi har hatt litt av et prosjekt med å gjøre om hele hagen, mure oss inne og plante masse thujaer sånn at vi får mye mindre innsyn.

Kan jo vise først hvor mye større hage vi har fått. Det er ganske så stor forskjell! Tegnet opp på kart og fant ut at vi har fått cirka 150 kvm større hage. Så det er ganske mye mer hage på oss nå!

I tillegg blir hagen mye mer rett. Tidligere var det masse dumper og bakker, men det har blitt rettet ut sånn at hagen også føles større.

Vi har som sagt satt opp ny mur rundt hele hagen. Den gamle muren var veldig spist opp av maur og den begynte å løsne i sømmene, så det var virkelig greit å få byttet ut den. Muren som er her nå er supersolid og ordentlig, så den kommer til å stå lenge for å si det sånn.

Til våren skal hele muren som syns på innsiden av gårdsplassen sparkles og males grått så den blir superfin. Nå ser det litt vel industrielt ut for min smak, hehe!

Vi har plantet massevis av thujaer som er hele 2,5 meter høye. De er plantet på utsiden av muren for å få maks plass ut av hagen. Mye av grunnen til at vi måtte ha så høye thujaer er fordi muren er 1-1,5 meter høy, så de må jo dekke over den høyden igjen også.

Til våren skal vi fylle på enda mer jord. Vi må bare vente til jorden får naturlig synket enda mer. Også skal vi legge gress. Ah, det blir deilig! Ikke mer jordhaug lengre. Haha!

Skal også lage masse fine blomsterbed og plante fine trær rundt i hagen, så da blir det ekstra koselig!

Endelig har vi fått trapp opp til hagen. Det var det ikke her før. Så det føltes ikke naturlig å hoppe opp på en nesten 1 meter høy mur for å komme opp i hagen, men det er fikset nå! Hehe! Vi skal også fikse på skjøtene der asfalten går så det blir clean der. Men det skjer til våren.

 

Fant et drone bilde fra i fjor vinter. Der kan dere se hvordan det så ut her før. Da var det en lang thujahekk langs innkjørselen og massevis av trær.

Nå derimot; byggeplass. Haha.

Som dere skjønner er det mye som gjenstår. Men vi har fått unnagjort de største og mest tid- og pengekrevende tingene. Vi får også snart en elektrisk port til inngangen sånn at det blir enda mer privat her.

Det er så deilig at vi endelig har fått større hage, og at den har thuja rundt hele. Tidligere har jeg mislikt skikkelig å være i hagen fordi jeg bokstavelig talt har sittet på utstilling for alle som går forbi på veien. Ikke gøy å plante roser når folk fra veien roper “ekke du hu bloggern??”. Haha.

I januar / februar skal jeg begynne å planlegge hvordan hele hagen skal bli, og det gleder jeg meg skikkelig til. Er skikkelig glad for at vi har fått en helt clean start på den og kan gjøre den til vår hage, og den skal bli enda finere enn hva den var før. Dere skal selvfølgelig få være med på hele veien!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg