Brioche rundstykker – Perfekt til julelunsjen!

Nå som det er jul, er det tid for selskaper. Man ber ofte inn til julefrokost eller julelunsj, og da er det koselig å servere noe hjemmelaget. I fjor fikk vi med oss brioche rundstykker av mamma etter julaften så vi kunne ha til frokost dagen etterpå. Herregud som vi koste oss! De var dødsgode!

I år skal jeg ha familie her på julelunsj på søndag og da har jeg spurt mamma om oppskriften på rundstykkene. Disse kan du lage noen dager i forveien også er det bare å fryse de ned, og ta de opp noen timer før gjestene kommer så de er tinte. Et lite triks for å slippe ekstra mye matlaging og stress den dagen du får gjester!

Du trenger:

1,2 kg hvetemel

120 gram smør

3 egg

1 pakke gjær

1 ts salt

5 dl melk

1 ts sukker

Gjør dette:

Smelt smøret, ha i melken, så visper du inn eggene før det blir for varmt. Når det er 37 grader heller du litt i en bolle med smuldret gjær, og rører til gjæret er helt oppløst. Hell så i resten av melkeblandingen.

Ha oppi salt og sukker

Rør inn melet litt etter litt til du har en smidig deig. Sett til heving et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.

Kna deigen på kjøkkenbenken med litt mel under. Del opp deigen i biter på 75 gram (perfekt størrelse for rundstykker), og trill til runde rundstykker. Sett på bakepapir på et stekebrett og la de heve i 15 min.

Sett ovnen på 250 grader (IKKE varmluft).

Pensle rundstykkene med ett egg. Stek i 7-10 minutter. De er ferdige når du kan banke lett under og hører en hol lyd.

 

Håper det smaker!

2 kommentarer
  1. Dei rundstykkene såg kjempegode ut, dei skal eg jammen lage 1 dag☺ Og alle kjolene dine er då fine❤ Men kunne eg spørre om farven på veggen? Den er så fin! Hvit, men allikavel grå på en måte. Spesiell syns eg😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg