Noe jeg elsker å spise i julen er brioche rundstykker. Disse pleier jeg å bake en hel haug av, også fryser jeg de ned, og forsyner meg utover hele desember måneden. Det smaker supergodt å ha litt julepålegg, gjerne noe skinke, litt waldorf salat og eggerøre oppå. Det er julekos det!
Denne oppskriften har jeg fått av moren min, og dere bør virkelig teste den ut!
Du trenger:
1,2 kg hvetemel
120 gram smør
3 egg
1 pakke gjær
1 ts salt
5 dl melk
1 ts sukker
Gjør dette:
Smelt smøret, ha i melken, så visper du inn eggene før det blir for varmt. Når det er 37 grader heller du litt i en bolle med smuldret gjær, og rører til gjæret er helt oppløst. Hell så i resten av melkeblandingen.
Ha oppi salt og sukker.
Rør inn melet litt etter litt til du har en smidig deig. Sett til heving et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.
Kna deigen på kjøkkenbenken med litt mel under. Del opp deigen i biter på 75 gram (perfekt størrelse for rundstykker), og trill til runde rundstykker. Sett på bakepapir på et stekebrett og la de heve i 15 min.
Sett ovnen på 250 grader (IKKE varmluft).
Pensle rundstykkene med ett egg. Stek i 7-10 minutter. De er ferdige når du kan banke lett under og hører en hol lyd.
Håper du vil teste de ut og at de faller i smak!
Ca. hvor mange rundstykker blir det av denne oppskriften?