Jeg elsker sugar cookies og spiser det hele julen. Det er virkelig noe som betyr jul for meg, og hver jul baker jeg en hel haug. I år lagde jeg en liten vri på cookies’ene og lagde noen med bringebærsyltetøy. Det ble så vanvittig godt! Så her er hvordan du lager de!
Ingredienser:
Kjeks:
300 g hvetemel
150 g melis
150 g meierismør (romtemperert)
2 ts vaniljesukker
Cirka 1 egg
Bringebærsyltetøy
Slik gjør du:
Kjeks:
🎅🏻 Ha smør som er romtemperert, vaniljesukker, melis og hvetemel i en kjøkkenmaskin. Kjør frem til smøret smuldrer seg i det tørre.
🎅🏻 Tilsett egget, og kjøre videre til deigen samler deg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en eggeplomme.
🎅🏻 Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 25 minutter.
🎅🏻 Kjevle ut deigen litt etter litt. Pass på at det ikke blir for tynt. Disse hever nesten ikke, så det er ikke som pepperkaker som man kjevler supertynt.
🎅🏻 Skru på ovnen på 180 grader, ikke varmluft.
🎅🏻 Stikk ut kjeksene i to forskjellige former, en som en stor og en litt mindre. Slik som på bildene under.
🎅🏻 Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 7-10 minutter. De er ferdige når de er gjennomstekte, men fortsatt er helt lyse. Avkjøl kjeksene på en rist.
🎅🏻 Bland litt melis sammen med vann og ha i en sprøytepose. Sprøyt på undersiden av ringene og fest de sammen med kjeksene.
🎅🏻 Ta på bringebærsyltetøy rett før du skal spise de. Det smaker best når syltetøyet er ferskt.
Håper du fikk lyst til å lage disse i helgen. Kan love deg at du ikke kommer til å angre, for disse er sinnsykt gode!