Sugar cookies med bringebær – Perfekt å bake i helgen!

Jeg elsker sugar cookies og spiser det hele julen. Det er virkelig noe som betyr jul for meg, og hver jul baker jeg en hel haug. I år lagde jeg en liten vri på cookies’ene og lagde noen med bringebærsyltetøy. Det ble så vanvittig godt! Så her er hvordan du lager de!

Ingredienser:

Kjeks:

 300 g hvetemel
150 g melis
150 g meierismør (romtemperert)
 2 ts vaniljesukker
Cirka 1 egg
Bringebærsyltetøy

Slik gjør du:

Kjeks:

🎅🏻 Ha smør som er romtemperert, vaniljesukker, melis og hvetemel i en kjøkkenmaskin. Kjør frem til smøret smuldrer seg i det tørre.

🎅🏻 Tilsett egget, og kjøre videre til deigen samler deg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en eggeplomme.

🎅🏻 Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 25 minutter.

🎅🏻 Kjevle ut deigen litt etter litt. Pass på at det ikke blir for tynt. Disse hever nesten ikke, så det er ikke som pepperkaker som man kjevler supertynt.

🎅🏻 Skru på ovnen på 180 grader, ikke varmluft.

🎅🏻 Stikk ut kjeksene i to forskjellige former, en som en stor og en litt mindre. Slik som på bildene under.

🎅🏻 Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 7-10 minutter. De er ferdige når de er gjennomstekte, men fortsatt er helt lyse. Avkjøl kjeksene på en rist.

🎅🏻 Bland litt melis sammen med vann og ha i en sprøytepose. Sprøyt på undersiden av ringene og fest de sammen med kjeksene.

🎅🏻 Ta på bringebærsyltetøy rett før du skal spise de. Det smaker best når syltetøyet er ferskt.   

Håper du fikk lyst til å lage disse i helgen. Kan love deg at du ikke kommer til å angre, for disse er sinnsykt gode!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg