Oppskrift: Urte-rundstykker i form!

Nå om dagen har jeg fått helt dilla på baking, og jeg må bare dele denne oppskriften med dere. Dette er rundstykker i form som er perfekte som rundstykker til frokost / lunsj, men nesten best sammen med suppe til middag.

Du trenger:
25 gram fersk gjær

5 dl melk

100 gram smør + litt til smøring

700 gram hvetemel

1 ts salt

1 egg

Pizzakrydder / eventuelt basilikum / oregano krydder.

 

Dette gjør du:

Smelt smøret. Ha melken i smøret, og la det bli 37 grader (lunkent)

Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett litt av melkeblandingen. Rør til alt gjæret har løst seg opp. Ha oppi resten av melkeblandingen og salt.

Ha i mel litt etter litt og bland godt inn til deigen er smidig og slipper bollen.

Sett deigen til heving. Cirka 45-60 minutter

Elt deigen og trill del den opp i biter på 85 gram som du triller.

Smør en ildfast form med smør, ha rundstykkene oppi (som på bildet over).

Skru på ovnen på 200 grader. Ikke varmluft.

Sett til rundstykkene til heving i 15 minutter

Visp sammen 1 egg og pensle rundstykkene, dryss over litt krydder.

Stek rundstykkene i 15-18 minutter. Følg med underveis.

Håper du ble inspirert til å teste ut rundstykkene. Kan love deg at du ikke kommer til å angre!

19 kommentarer

Siste innlegg