8 Ting du kan gjøre for å redde jordkloden!

Jordkloden brenner og det er ganske kaos. Her er noen ting du kan gjøre for å gjøre verden litt bedre!

 

Kollektivt – Sett igjen bilen hjemme, og ta toget / bussen. Selv om toget kan være sinnsykt dyrt på visse strekninger. Altså, tur-retur sandefjord oslo er over 600,- kroner. Men om du pendler og kjører en strekning ofte kan man spare mye penger på å kjøpe månedskort, og da er det virkelig smart å reise kollektivt.

Vannflaske – Kjøp en vannflaske i god kvalitet som du alltid kan bruke, og som du kan ha med deg overalt. Da slipper du å kjøpe vannflasker, brusflasker osv og du unngår at man enten kaster flasken (som er fy-fy!). Det å gjenvinne flasker tar også en del energi, og det beste er å bare forminske selve forbruket.

 

Vann – Selv om vi bor i Norge er ikke vann noe man skal sløse med. De fleste fikk seg nok et sjokk i fjor sommer da vi ikke fikk lov til å bruke så mye vann vi ville til å vanne plenene våre med. I Norge er det ikke evig med vann året rundt, og det krever også en del energi for å rense vannet vi bruker. Derfor er det viktig å begrense vannbruken sin.

Resirkuler – Å resirkulere er så mye mer viktig enn man kan tenke seg, og det er kjempeviktig at alle er flinke til å gjøre det!

 

Mathandel – Når du handler mat er det mange smarte ting man kan gjøre for å spare miljøet. Å bruke handlenett, ikke kjøpe den maten som har mest innpakning også er det bra å kjøpe økologisk.

 

Mindre kjøtt – Kjøttindustrien forurenser veldig mye, og selv om man kanskje ikke vil bli vegetarianer, er det viktig å tenke over hvor mye kjøtt man spiser, og ikke minst; hvor mye man kaster. Aldri kjøp inn så mye kjøtt at noe går i søpla, og test gjerne ut kjøttfrie varianter. Nå har det også kommet massevis av spennende produkter man kan bytte ut kjøtt med, som er veganske. Så det er kanskje verdt et forsøk?

Doner til regnskog.no – Det er en organisasjon som hjelper med å bevare regnskogen. Der kan du for eksempel beskytte 15 mål (15’000 kvadratmeter) med regnskog i et helt år for kun 150,- kr. Regnskogen er ekstremt viktig for planeten vår, og det er viktig å beskytte den.

 

Rydd opp i naturen – Har du vært ute i naturen og spist mat, eller vært på skitur en dag? Da er det veldig viktig at du rydder opp etter deg selv, og fjerner alt av søppel.

 

7 kommentarer
  1. Ang kollektivt, var ikke hensikten med dette innlegget at disse punktene skal være bra for miljøet og jorda vår og ikke “spare penger ved å kjøpe mndkort” ? 🙂
   Det fremstår litt som om det er lommeboka som er i fokus her

  2. Forslag til andre tiltak.
   1: kjøp mindre klær, arv/bytt med en venn om du vil ha noe nytt. Bruk også samme klær til flere anledninger.
   2: Bruk flere flergangsbruk ting (vet ikke hva jeg skal kalle det) istedenfor engangs
   3: Ikke kjøp unødvendige ting
   4: Ha mobilen til den blir ødelagt/ubrukelig. Man må ikke ha en ny hvert år. Den kan fint brukes både 2 og 3 år, med mindre den blir knust eller ødelagt da.

   1. Enig m duu ✌🏼
    Vi kjøpe formy søppel, masseproduksjon av alt e d som fucke oss 🤷🏽‍♀️

  3. Gode tips! 🙂 Forbruk er generelt superviktig! Og så vil jeg bare legge til at klær som inneholder akryl og nylon gir fra seg mikroplast som så skylles ut i naturen etter vask, så det er best å velge naturmaterialer som ull, lin og økologisk bomull der man kan.

  4. Enig m duu ✌🏼
   Vi kjøpe formy søppel, masseproduksjon av alt e d som fucke oss 🤷🏽‍♀️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg