7 Triks for å få lengre hår

Jeg er absolutt ikke noe frisør, men jeg er over gjennomsnittet opptatt av hår og skjønnhet, men i løpet av tidene har jeg fått erfare noen ting som virkelig har skadet håret mitt, og noen ting som jeg har merket at virkelig har hjulpet håret til å vokse lengre og bli sunnere og sterkere.

Jeg vil tippe jeg ikke er den eneste som ønsker langt, sunt og vakkert hår, så derfor vil jeg dele noen av mine beste tips med dere!

– Bleking – 
Det var ikke før høsten 2016 da jeg bleket håret mitt hos frisør at jeg så hvor ekstremt ille det kan gå. Håret mitt ble 20 cm (!!!!) kortere på grunn av blekingen. Det er jo helt krise og grusomt! Så jeg vil anbefale dere å holde dere 10 mil unna bleking. Dere som har hår som tåler bleking etter bleking; you are lucky!

 

– Klipping – 

Ikke klipp håret ditt med mindre du trenger det. Om du hele tiden klipper det rekker aldri håret å bli langt. Om du derimot har slitte tupper som virkelig trenger en klipp, bør du klippe de så ikke tuppene spjærer oppover. Men prøv å holde klippingen til hver 6. måned cirka.

 

– Hårkur – 

Det er veldig viktig at du gir håret ekstra mye pleie, om du vil at det skal bli sunt og langt. Derfor kan det være smart å ta hårkur 1-2 ganger i uken, avhengig av hvor ofte du vasker håret.

– Varmebehandling – 

Å bruke rettetang, krølltang og hårføner med varme, er virkelig ikke bra for håret. Du kan jo bare tenke deg hvor mye fuktighet som blir strippet ut av håret, og hvor håret blir svidd vekk til slutt. Derfor kan det være smart å kutte ned bruken av varmebehandling. Husk å alltid bruke varmebeskyttende!

 

– Kosthold – 

Håret ditt gir ofte en refleksjon av hvordan kostholdet ditt er. Om du spiser veldig usunt blir håret påvirket av dette. Hår trenger proteiner og vitaminer for å vokse, så det er viktig at du får i deg et variert kosthold med mye proteiner og vitaminer.

– Vått hår –

Når håret ditt er vått er det ekstra skjørt. Derfor er det viktig at du ikke børster det når du kommer ut av dusjen mens det fortsatt er vått. Gjør du det kan håret knekke. Når du skal få vann ut av håret mens det er klissvått, anbefaler jeg deg å klemme det ut, versus å dra det ut. Om dere skjønner hva jeg mener? Pass også på at håndkle “turbanen” ikke blir for stram, da det kan være skadelig på håret.

 

– Flette –

Om du har langt hår kan det være smart å gå med flette så mye som mulig. Legg deg til en vane at du alltid sover med flette. Da slipper du at håret skal bli flokete over natten. Bare pass på å ha litt løs flette, og bruk en hårstrikk som ikke skader håret.

 

7 kommentarer
  1. Veldig bra blogg du skriver stina. Skal følge de punktene som du har skreve. Og veldig bra tips til lengre hår.

  2. Hvilken hårkur bruker du som har extensions? Har selv tapeextensions og lurer på hvordan hårkur som fungerer bra da? 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg