7 Måter du kan glede noen andre til jul!

Julen er en tid for glede, familie, gaver og god julemat. Det er også en tid hvor mange ikke har det så bra. Dette er tiden hvor du burde sette av noen ekstra kroner og tid for å hjelpe noen andre. Her er noen ting du kan gjøre for å gjøre julen til noen andre litt bedre!

Doner julegaver – Kjøp julegaver, pakk de inn og skriv kjønn / alder for gaven, og legg den under juletreet på et av Nordic Choice hotellene. De har nemlig juletrær i hvert eneste hotell i hele landet, der man kan legge julegave under treet som blir donert til barn.

 

Doner – Gå igjennom klesskapet og huset og se om det er noe du kan donere bort. Lever det til Uff eller Fretex. Dette gjorde jeg for et par år siden, og da donerte jeg 16 søpppelsekker fulle av klær!

 

Redd et barneliv til jul – På Unicef sine hjemmesider kan du kjøpe en julegave med mening. Pengene går til å redde barneliv, ved å kjøpe Polivaksiner og nødmat.

Gi bort en middag – Gled en som gruer seg til jul og gi bort en middag. Klikk deg inn på kirkensbymisjon sine sider for å se hvordan du kan hjelpe.

 

Handlevogner – Det er mange butikker som setter opp handlevogner du kan levere fra deg mat i, som går til de som trenger det aller mest. Kjøp med litt ekstra hermetikk eller noe annet godt som du kan legge i vogna når du er ferdig med å handle.

Frivillig.no – Meld deg som frivillig og hjelp til på veldedige arrangementer rundt i nærområdet.

 

Plan fadder – Bli fadder til jul. På plan-fadder sine nettsider kan du bli fadder. Da kan du både velge hvor du vil bidra, alderen og kjønnet til barnet. Du kan også handle gavekort på “skolestipend for jenter” eller “fødselshjelp“.

 

1 kommentar
  1. Åå dette var et skikkelig fint og viktig innlegg! Vil også bare nevne for tilfeldige som også leser kommentarene at Redd Barna også har innsamlingsakjson <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg