7 Gode råd for samboere!

Nå er det 4,5 år siden Per Fredrik og jeg flyttet sammen, og på den tiden har vi begge lært mye om det å være samboere. Vi (som sikkert alle andre) måtte gå noen runder før vi kom frem til ordninger som passer for oss, og løsninger som gjør at vi har det helt fantastisk sammen. Selv om alle er forskjellige, og man må finne ut hva som passer best for en selv, har jeg noen tips som jeg tror at kan passe de aller fleste som flytter sammen!

Ha faste oppgaver i hjemmet – Bli enige om hvem som skal gjøre hva. For eksempel støvsuge, vaske klær, ta ut søpla, osv. Det vil fort føles urettferdig for den ene parten dersom den drar hele lasset.

 

Ha en konto til fellesutgifter – Ha en felleskonto som dere setter inn likt beløp den 1. hver måned. Fra den kontoen har dere autotrekk på strøm, internett, kommunale utgifter, osv. Har man ikke et sånt system, blir det fort rotete og man mister oversikten over hvem som har betalt hva.

 

Tøm glasset helt – Dette var et tips vi fikk når vi hadde vært sammen noen måneder, og det er et utrolig bra råd. Når man skal snakke sammen eller har en diskusjon; tøm glasset helt, altså; si alt som dere har i tankene. Ikke la det være igjen noe som du kan irritere deg over senere, som du går og gnager på.

Avtal fast tid på kvelden uten telefon – Vi har alltid tid sammen på kvelden der vi spiser middag, ser på en serie sammen, legger vekk telefonene og bare har kvalitetstid. Det er så fort gjort at man drar frem telefonen og skal bare scrolle litt eller svare på mailer, men signalet det sender ut blir så feil, for da sier man at telefonen er viktigere og mer spennende enn å være tilstede med partneren sin.

 

Måten man snakker til hverandre – Dette er noe jeg har lært av Per Fredrik, og det er jeg så glad for. Når man vil ta opp et problem med partneren sin, er det så mye bedre å sette seg ned rolig og snakke på en voksen måte, istedenfor å kjefte og mase på hverandre. Sistnevnte blir det bare dårlig stemning av, og som regel kommer man ingen vei. Det kan jo føles fristende å kjefte i øyeblikket, fordi man kanskje er sint eller frustrert, men sånt kan rive et forhold i filler, spesielt over tid.

Kommunikasjon – God kommunikasjon er alfa omega. Om du føler på noe er det viktig å si ifra til partneren din. I de fleste tilfeller er det bare misforståelser og ikke noe ondsinnet, og er det én ting som kan skape problemer så er det misforståelser.

 

Ha egne områder – Nå er det ikke alle som er like heldige at de kan dele huset i to slik vi har gjort, men så jobber ikke de fleste hjemmefra heller. Men det er fortsatt viktig å ha hver sin sone av hjemmet som er sin egen, der man kan pusle med det man har som hobby, enten det er gaming, fisking, snekring, maling, osv. Ha et område i hjemmet der du kan være litt alene, så man ikke går oppå hverandre hele tiden. Det er jo ikke uten grunn at så utrolig mange gjort det slutt når det var korona lockdown. Man bør ikke gå oppå hverandre hele tiden, hehe! Vi har jo begge hatt hjemmekontor i 4,5 år og for oss har det aldri vært noe problem, siden vi har hver vår sone.

Håper dere fikk noen gode råd, og husk; det tar litt tid å bli vant med og bo sammen, og det kommer noen bumps in the road her og der, men man skal fortsatt ha det bra sammen. Jeg er veldig glad for at vi har vært såpass flinke med ting og unngått mange smeller, for vi har det virkelig helt fantastisk sammen!

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg