5 Fitness hacks

Karbohydrater – Når du spiser karbohydrater kan du enten bli sulten igjen etter 20 min etter være stappmett i mange timer. Det er stor forskjell på raske og trege karbohydrater, og det er viktig å holde seg til de trege. Eksempler på raske karbohydrater: hvitt mel (loff, vanlig pasta, hveteboller), sukker, juice, osv. Langsomme karbohydrater: fullkornspasta, grovt brød, havregryn, osv.

Fettprosent eller vekt? – Lenge har man sett på BMI og regnet utifra vekten din for å se om du er slank eller overvektig, men den vekten kan lyve. Bare tenk på bodybuilders, de kan fort veie 100 kg, men bare ha muskler og lite fett, men BMI’en dems sier at de er overvektige. I nyere tid har man heller begynt å se på fettprosent. Du kan måle fettprosenten din med egen badevekt. Da får du et mye mer korrekt bilde av hvor sunn din egen kropp faktisk er.

Hverdagsaktiv – Uansett om du har som mål å holde deg i form, legge på deg muskler eller gå ned i fettprosent, bør du bli mer aktiv i hverdagen. Det er jo begrenset hvor mye man får ut av kun treningsøktene, så bruk tiden utenom også. Noen enkle måter å bli mer aktiv i hverdagen; ta trappa istedenfor rulletrappa / heisen, bær matvarene hjem, gå en ekstra lang tur med hunden, støvsug huset hver dag, klipp gresset oftere, vask vinduene oftere, osv.

Treningsdates – Istedenfor å dra på kafé med venninner, kan dere heller dra ut og gå på tur sammen. Det er minst like sosialt, også får man en treningsøkt ut av det!

 

Fresht og komfortabelt treningstøy – Noe som er superviktig for meg er å ha treningsklær som er super komfortable og som jeg føler meg fin i. Jeg hater treningsbh’er som gjør at man føler at man har på seg tvangstrøye og tightser som ødelegger for blodomløpet i bena. Derfor velger jeg ofte plagg i en størrelse større enn jeg vanligvis bruker. Også er det viktig at klærne ser freshe og fine ut!

 

 

Følg meg på sosiale medier:

Instagram@stinablogg
Instagram@stinablogghage
Snapchat@stinablogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg