5 Triks for å bli sunnere!

Hvem er du? – Noe som er viktig når du skal spise sunt / sunnere, er å tenke over hvordan man ser på seg selv. Ser du på deg selv som en lat usunn person, så blir det lettere å velge usunn mat. Men hvis du ser på deg selv som en sunn og frisk person, blir det lettere når du skal velge mat. Da er det bare å spørre seg selv “ville en sunn person spist dette?”.

Eksperimenter med proteiner – Jeg er ikke den personen som er mest glad i kjøtt akkurat. Det er jo en lett måte å få i seg masse proteiner. Men det er jo hverken bra for planeten, og rødt kjøtt blant annet har en del ulemper helsemessig.

Heldigvis finnes det proteiner i mange andre produkter, her er noen av de;  edamame (11,2 g per 100), quinoa (14 g), peanøtter (25 g), mandelmel (22 g), couscous (13 g), soyabønner (36 g), linser både grønne og brune (25 g) (tallene er hentet fra matvaretabellen.no) 

Grønnsaker og frukt – Skal du spise brødskive / knekkebrød med gulost eller kjøttpålegg? Sleng på litt paprika, agurk, eple eller appelsin på toppen. Det gjør at det smaker mye friskere og bedre, også får du i deg en del vitaminer.

 

Vann – Gjør det til en vane at du alltid ha vann lett tilgjengelig, enten om du har det på pulten når du jobber, i bilen når du kjører, eller i veska når du er på farta, så du får i deg nok vann i løpet av dagen. Blir du dehydrert får du vondt i hodet og blir slapp, og du yter ikke like bra.

Lag mat fra bunnen av – Å lage mat fra bunnen kan være både lett og morsomt, og det er den eneste måten du har 100% kontroll over hva som er i maten din. Når du kjøper take out eller har frossenmat fra butikken er det ofte mye i maten din som du ikke tenker over, og take out kan ofte inneholde mye mer kalorier enn man tror, som kan være uheldig i lengden.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg