5 Ting du kan gjøre for en bedre verden!

Organdonor helsenorge – Å bli organdonor er noe som tar deg 3 min, men som kan redde noen andres liv. Gå inn på kjernejournalen din på helsenorge.no og registrer deg. Selv har jeg alltid hatt organdonorkort i lommeboka mi siden jeg var 16 og skulle ta billappen. Jeg håper for guds skyld at det aldri skjer noe med meg, men om noe skulle skje vil jeg at min ulykke skal hjelpe noen andre.

Pante og resirkulere – Sett opp flere stasjoner hjemme med de vanlige søppelkassene og egne til plast, glass, metall og batterier. Å resirkulere hjelper masse, så her er det mye å hente inn! Pass også på at du alltid panter alle flasker du bruker.

Ikke søple ute – Når du er på tur ute i naturen er det veldig viktig at du alltid tar med deg all søppelen din. Et plastpapir fra en kvikk lunsj blir liggende der i 450 år om du ikke tar det med deg. Ikke kast bæsjeposen til hunden din heller.

 

Donere klær – Aldri kast klær. Doner de til Fretex eller Uff. Tenk så mye penger som ender opp hos veldedighet ved at du gjør det. For et par år siden donerte jeg 16 søppelsekker fulle av klær og sko. Det er mye det!

Kutte ned på kjøtt – Om alle hadde kuttet ned litt på kjøttinntaket sitt hadde det gjort en stor forskjell! Du trenger ikke å gjøre store forandringer heller. Bytt for eksempel ut taco kjøttdeigen med sorte bønner og ha bønnestuing (det er faktisk sjukt godt).

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg