5 Garden hacks

Null ugress – Ugress kommer til i alle blomsterbed, og det er en sinnsykt tidkrevende og irriterende jobb å fjerne alt ugresset. Tidligere år har jeg pleid å fjerne ugresset selv, men i år fikk jeg et tips om å heller legge bark, og wow det har funka! Jeg har lagt 5-10 cm bark i alle blomsterbedene og inntil blomstene, og det har kommet nesten null ugress. Har forresten kjøpt bark på Maxbo, og der får man tak i det superbillig!

 

Fuksia – Fuksia slutter å vokse når det er over 24 grader, så den bør alltid plantes der det er skygge. Den fortsetter å blomstre når det blir for varmt, men siden den slutter å vokse blir det ofte ikke så stor. Så plant den gjerne under et tre, inntil veggen der det er tak over, og på nordsiden av et hus.

Selv har jeg plantet fuksia litt overalt, og jeg plantet to stykker rett ved siden av hverandre, der en får skygge av et tre og den andre ikke får det. Den som står i skyggen av treet er typ 3x så stor som den som alltid står i sol. Husk; fuksia kan overvintres innendørs så du kan ha de i mange år.

 

Brunsnegler – Her jeg bor er det ekstremt mye brunsnegler. Det jeg gjør for å bli kvitt de er at jeg klipper de i to og slenger de oppi en bøtte som jeg har 5 liter vann og 1 hel pakke med salt oppi. Klipper du de og lar de ligge kan det fort komme egg rundt i hagen, og problemet kan bli verre. Jeg pleier å ta en god runde i hele hagen om morgenen eller kvelden når det er duggfriskt, det er ofte da de kommer ut.

 

Deadhead roser – Når en rose har avblomstret er det viktig å klippe av den døde blomsten for at rosen skal fortsette å blomstre. Når du skal klippe av blomsten er det viktig å klippe av ned til der det første bladet med 5 blader er, da remonterer de lettere.

Plante i potte? – Når du skal plante i potte bør du gjøre dette: lag hull i bunnen så vannet kan renne ut, deretter fyller du på 5-10 cm lag med lecakuler, legg en supertynn duk, fyll på med jord og ha i langtidsvirkende gjødsel. Med denne “oppskriften” kan du vanne blomstene skikkelig også renner alt av overflødig vann bort, og plantene kommer til å trives.

 

 

Følg meg på sosiale medier:

Instagram@stinablogg
Instagram@stinablogghage
Snapchat@stinablogg

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg