5 Garden hacks

Løvblåser – Har du fått masse pollen eller generelt bare bøss på verandaen? Kanskje har du plantet noen krukker også ligger det jord overalt.. Istedenfor å bruke masse tid på å koste verandaen, kan du heller hente løvblåseren og blåse vekk all dritten. Det fungerer helt sykt bra og rengjør virkelig verandaen mye bedre enn med kosting!

Syrin etter blomstring – Syrinen er helt nydelig når den blomstrer! Men når blomstene har blitt brune er det greit å gå over med hagesaksen og enkelt klippe vekk de døde blomstene. På bildet under ser du hvor du skal klippe. Pass på så du ikke klipper vekk nye små skudd.

Tomatplanter – Når du har tomater som ikke er busktomater, må du fjerne “tyvene”. Dette er skudd som kommer opp fra sideskudd langs stammen. Det blir da er kryss med tre skudd (stammen, sideskudd og tyvskudd) og det er da det nyeste i midten av stammen og det ordentlige skuddet som skal fjernes. Tyvene stjeler mye energi fra tomatplanten og gjør at tomatavlingen blir dårligere. På bildet under kan du se de små skuddene som kommer ut fra stammen. Det er tyver!

Espalier som skillevegg – Vi har litt innsyn på verandaen våres, og istedenfor å kjøpe de skilleveggene som er laget i sånn grått stoff, har jeg heller satt opp et espalier som det vokser en “arkitektens trøst” på. Nå har det nettopp begynt å vokse utover, men i løpet av kort tid kommer hele espalieret til å dekkes med grønne blader, og det blir en lekker grønn vegg!

Blomsternæring – Jeg elsker å bruke langtidsvirkende næring på blomstene mine. Det er DISSE små kulene man kjøper på Plantasjen, også hiver man på en liten neve i bedet eller i potten når man planter. På pakken står det at det skal holde å kun gjødsle en gang hele sesongen, men jeg pleier å fylle på med litt jord og gjødsel i slutten av juli cirka på de blomstene som jeg ser at har spist opp mye av jorden og næringen (petunia blant annet).

 

 

1 kommentar
  1. Flotte hageinnlegg du lager! Leser alle, kommenterer sjelden, men vit at jeg gleder meg veldig over nye hageinnlegg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg