5 Garden hacks!

Plante ut – Når du skal plante ut planter du har sådd selv eller har hatt fra stiklinger, er det viktig å ikke sette de ut for tidlig. Noen planter kan du plante ut når det er frostfritt og noen når det er cirka 10-15 grader minimum. Dette er forskjellige fra plante til plante, så google deg frem så finner du fort ut av det!

Sol – Når du skal plante en blomst er det viktig å se hva slags lysforhold den skal ha. Skygge / halvskygge / sol, osv. Hvordan skal man vite hva som er hvor i hagen? Velg en dag du er hjemme og gå ut i hagen og ta bilder hver 2. time. Da ser du hvor det er sol mye av dagen, hvor det er litt sol og hvor solen aldri skinner, så er det lettere å vite hvor du skal plassere hva.

Røtter når du planter – Når du skal plante en blomst fra en liten potte, er det smart å ta en titt på røttene på planten. Har den røtter som snurrer seg i en sirkel nederst? Da er det smart å forsiktig løsne opp røttene sånn at røttene ikke fortsetter å gå i sirkel, men heller får beveget seg utover og planten kan danne et bedre rotsystem. På bildet under kan du se hvordan røttene bør se ut når du skal plante.

Herde plantene – Når du skal plante ut planter du har sådd selv eller kjøpt, er det viktig å herde de først. Selv om plantene på hagesenteret står ute når du kjøper de, kan det hende de har kommet inn den dagen, og da er de ikke herdet. Sett plantene på et lunt sted utendørs, de kan få litt sol om morgenen, men hold de langt unna den sterke solen som kommer fra 11-12 tiden på dagen.

Planter bruker cirka en uke på å lage sin egen “solkrem”, og for å klare det må de stå utendørs (men de bør stå i skyggen). De lager ikke solkrem når de står innendørs. Det er også viktig å holde de unna vind da den er mye kaldere enn gradene på gradestokken. Ta inn plantene hver natt og ikke ha de ute hvis det er under 5 grader.

 

Ta masse bilder – Jeg er så glad for at jeg har tatt masse bilder rundt i hagen helt siden vi flyttet inn i huset. Det er så gøy å se tilbake, og se hvor mye forandringer som har skjedd, hvor mye blomstene har vokst og hva som har blomstret fint og ikke.

Uansett om du skal gjøre store prosjekter i hagen er det så smart å ta bilder, for det er så koselig å se tilbake på hvordan hagen var når du flyttet inn, når barna var små, osv. Det er mye minner som blir skapt i en hage, og de er det viktig å ta vare på!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg