5 Garden hacks

Når skal man vanne? – Jeg personlig liker å vanne om morgenen. Da får plantene masse vann som de kan ha nytte av hele dagen, og siden det ikke er så varmt enda damper ikke alt vannet bort med en gang. Det går også ann å vanne om kvelden / ettermiddagen, men det anbefales ikke dersom det fortsatt er frost om nettene. Midt på dagen går ann det også, men da damper mye av vannet vekk og om du skulle treffe noen av bladene på plantene er det lettere at det blir brent.

Herdighetssone – Herdighetssone sier noe om hva slags klima det er der du bor, og det er viktig å være obs på sonen man bor i når man velger blomster. For eksempel om du skal kjøpe deg et magnolia tre, er det superviktig å vite sonen man bor i, for flere av magnolia typene tåler ikke et tøffere klima. HER finner du kart over herdighetssoner. Som regel står herdighetssonen på plantelappen eller på nettsiden til plantasjen, så du kan enkelt finne.

Vanning – Det er mange måter å vanne hagen på, og jeg har prøvd en del forskjellig. Det som er min favoritt, som virkelig får vannet blomstene skikkelig og som gjør ting mest effektivt er å ha en hageslange (jeg har en SÅNN som drar slangen inn igjen for meg), som jeg går over hele hagen med.

Jeg bruker en vannslangepistol (heter det det? haha), også vanner jeg ved røttene av blomstene til hele området er skikkelig vått. Da slipper jeg å vanne igjen med en gang, og jeg unngår å vanne bladene på blomstene. Å gå over med vannkanne tar seriøst 100 år og man blir fort lei, så gjør deg selv en tjeneste og ikke ødelegg hagegleden med en vannekanne, hehe!

Roser som ikke remonterer – Noe jeg ikke visste før jeg hadde gått på den smellen, var det at enkelte roser remonterer ikke. Det vil si at de kun blomstrer en gang i cirka juni til juli, også blomstrer de ikke noe mer resten av sesongen. Det er jo superkjipt! Beste er å ha roser som remonterer så du får blomstring fra juni til oktober. Dette står på plantelappen der du kan se når de blomstrer.

 

Sådd planter selv? – Når du har sådd planter selv er det viktig at de får nok lys etter at de har spiret. Det beste er å sette de i en vinduskarm som vender mot øst. Om du ikke har det bør du ha ekstra vekstlys, om ikke kan plantene dine fort bli ganske så strantete (tynne og lange), og i mange tilfeller vokser de mye saktere. Vekstlys finner du mange steder; plantasjen, clas ohlson, osv.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg