5 Garden hacks

I pallekarm – Skal du ha pallekarm for første gang, og du er usikker på hva du burde fylle den med? Dette er noen ting som er enkle å få til og som mange bruker i matlagingen; tomater, jordbær, sukkererter, basilikum, oregano, koriander, gressløk og sitronmelisse.

Ikke vann bladene – Når du vanner blomster, spesielt roser, er det viktig å ikke treffe bladene. Er det sol ute fungerer de små vanndråpene forstørrelsesglass funker for å sette fyr på noe, og det er fort gjort at blomstene får små brente flekker på seg. Det er også lett å ødelegge selve blomstene på plantene, så best å vanne rett der røttene er.

Trenger de vann? – Å vanne for mye eller for lite er oppskriften på å ødelegge blomster. Hehe! Et triks jeg lærte av bestemoren min da jeg var liten, er å stikke fingeren noen centimeter ned i jorda og kjenne etter. Er det tørt; vann. Er det vått; ikke vann. Så enkelt er det.

 

Blomsterert – Om du ikke har sådd blomsterter enda, bør du komme igang nå. Blomstererter er noe jeg selv har sådd for første gang i år, og jeg gleder meg masse til de blomstrer. De har den deiligste duften noensinne og de er så fine når de blomstrer. Det er også superlett å så de selv, og de vokser veldig fort!

Legg frøene i et glass med vann om kvelden og utpå dagen etter planter du de i jord, når de har kommet opp med 3 sett med blader, kniper du vekk det øverste settet med blader, så kommer det mange flere greiner på de.

13 april

27 april

 

Potte om en plante? – Om du har kjøpt en stikling eller en blomst som du skal ha innendørs en liten stund, før du setter den ut, er det som regel nødvendig å potte den om etterhvert. Samme gjelder også hvis du har sådd frø og har masse små planter. For å se om planter trenger å potte om er det bare å ta en titt under potta. Stikker det ut røtter bør den pottes om.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg