Hvordan tjene penger på bloggen!

Det er veldig mange som spør meg om hvordan man kan tjene penger på blogg, så derfor tenkte jeg det var smart med en liten oversikt.  Husk at det aldri er noe poeng i å starte en blogg kun for å tjene penger. Det er en lang vei å gå fra man oppretter en blogg til man håver inn penger. Det er en del måter man kan ta i bruk for å tjene penger på bloggen sin. Men disse to måtene er de vanligste. 


Sponsorer. 
Det er ikke noe hemmelighet at toppbloggere blir sponset med absolutt alt. Grunnen til at disse blir sponset er at de gir god reklame for bedriften. Da får bedriften flere kunder, og bloggeren får gratis ting, vinn-vinn. 

For å få sponsorer er det noen generelle krav. Dette er ikke krav som er håndfaste, men kan være smart å følge. 
– Minimum 500 unike (ikke sidevisninger, men unike) lesere hver dag.
– Ha god kvalitet på bloggen. Les hvordan du kan bli en flinkere blogger HER. 

Hvis man ligger på topplista blir man som regel kontaktet av diverse sponsorer. Siden de kan lett finne bloggen din og se hvor mange unike lesere du har, når du ligger på forsiden. Men dersom du ønsker å få sponsorer på egenhånd kan du alltids sende en mail. Du finner som regel alltid mail adresser på hjemmesider til de eventuelle du vil bli sponset av. 

I en mail bør du ha med følgende:
– Antall unike lesere du har per dag
– Hva du selv blogger om
– Alder
– Hva slags samarbeide du vil inngå


Et lite utvalg av ting jeg har fått sponset

Tekstlinker og bannere. 
Denne kan alle ta i bruk. Det er lett og du trenger ikke et minimum av lesere. Selv om du trenger en del lesere for å i det hele tatt få noe fortjeneste. 
Selv bruker jeg tradedoubler.com til tekstlinker og bannere. På tradedoubler kan du finne forskjellige bannere og tekstlinker fra sider som; nelly, heppo, brandos, blush, osv. Tekstlinker kan du bruke hvis du vil blogge om et produkt fra en side. De fleste gir deg en fortjeneste på 7-15% av det du selger for. 

 


Når du endelig har blitt sponset er det viktig å være ærlig når du reklamerer for et produkt. Ikke selg “blogg-sjelen” din, ved å skrive positivt om et dårlig produkt. Dette er dårlig blogg-etikk. Man skal ALLTID merke innlegg som er reklame med “reklame/sponset” eller lignende. Dette står faktisk i den norske lov. Så denne er ganske viktig å følge. 

Håper disse tipsene hjalp litt!

 

42 kommentarer

Siste innlegg