20 Ting jeg lærte i 2020

Nå er vi endelig i 2021, og det føles helt fantastisk ut. 2020 var virkelig et crazy år, og jeg tror vi alle lærte mye. Før jeg hopper helt igang med 2021, vil jeg ta en titt tilbake på hva jeg lærte i 2020.

Mye om BLM – Når alle demonstrasjonene skjedde, lærte jeg så utrolig mye om BLM. Det kom så mye god informasjon som ble delt via sosiale medier, og selv om jeg allerede visste utrolig mye om dette fra før av, var det mye jeg ikke visste, som jeg er glad for at jeg ble educated på, og som jeg kan ta med meg videre for å forbedre meg.

 

Viktigheten av trening – Trening er virkelig alfa omega for meg, og det var en av de tingene som gjorde at jeg endelig ble frisk fra depresjon og angst i høst, etter å ha være psyk i 2,5 år.

 

Null sukker – Dette var også en av tingene som hjalp mye. Jeg merket virkelig hvor mye det hadde å si for meg at jeg kuttet ut sukker. Både det at det var en stor boost i mestringsfølelsen, mtp at jeg gikk 100 dager uten. Men også fordi det ga en domino effekt som gjorde at mange puslespillbrikker falt på plass.

 

Sykt mye om blomster – Jeg lærte så vanvittig mye om blomster og hage generelt i løpet av sesongen som var. Elsker å lære om hage, og jeg lærer noe nytt hver dag, til og med nå som det er vinter, hehe!

 

Å sette opp drivhus – Lærte også at det er ikke noe man burde gjøre selv, haha. Herregud så vanskelig å sette det opp. Men jeg er så utrolig takknemlig for at jeg fikk det av foreldrene mine, for det kommer jeg til å ha glede av i utrolig mange år!

Bygge platting – Det er jo kjekt å vite hvordan man gjør. Bygget plattingen som er under drivhuset sammen med pappa og to kompiser av han, så nå vet jeg hvordan det gjøres.

 

Hvor fint det er å bo i Sandefjord – Jeg kan ikke se for meg hvor kjipt det må ha vært å bo i en blokk i Oslo midt oppi denne pandemien. Jeg er utrolig heldig med at jeg bor i enebolig rett ved havet og med stor hage, og det er jeg virkelig takknemlig for.

 

Antibac og munnbind – Vi alle har lært mye her i år. Er så rart å tenke på at vi pleide å se litt rart på asiatere når de brukte munnbind, men vi burde jo heller bare lært av de. Etter pandemien tror jeg at vi alle kommer til å være flinkere med å bruke munnbind og holde avstand om man ikke er 100% frisk.

 

Dyrke fra frø, stiklinger, knoller – Jeg dyrket massevis av blomster for første gang, lagde stiklinger og drev frem blomster fra knoller. Er så gøy å lære sånt, for da kan jeg fylle opp hele hagen stappfull av planter og betale et par tusenlapper istedenfor 50’000,- kr.

Heldig som bor i Norge – Herregud så heldige vi er som bor i Norge. Selv om vi har hatt lockdown her, har det ikke vært i nærheten så ille som i andre land. Vi har jo også mye penger i staten, og selv om jeg personlig klarte meg selv, er det fint å se at andre fikk masse hjelp.

 

Masse om foto – I høst fikk jeg helt fotodilla og tok massevis av kurs, og nå har jeg virkelig lært meg enda mer om fotografi, og det er jo så gøy!

 

At jeg elsker å gå på tredemølla – Helt siden Per Fredrik og jeg flyttet sammen, har jeg hatt treningsrom med tredemølle. Men jeg har brukt den bare litt her og litt der, fordi jeg har alltid syntes at det er fryktelig kjedelig. Men i høst begynte jeg å trene på den for fullt, og fant ut at jeg elsker å gå i oppoverbakke på mølla mens jeg jobber. To fluer i en smekk! Og best av alt; jeg glemmer å se på minuttene på mølla og før jeg vet ordet av det har det gått 100 minutter, hehe!

 

Sette pris på alt jeg har – Etter at jeg ble frisk og fikk hodet mitt tilbake igjen, har jeg virkelig lært meg å sette pris på alt jeg har. Jeg har jo vært utrolig heldig her i livet, selv om jeg har jobbet veldig hardt for alt jeg har. Men det er jo virkelig ikke alle som er så heldige at de har en fantastisk forloved, masse gode venner og familie, en nydelig hund, stort og fint hus rett ved havet, og ikke minst; en jobb som jeg elsker.

Turer med venninner er virkelig gull – Jeg elsker å gå på skogsturer med venninner, og i år har det vært den perfekte måten å være sosial på. Det har virkelig vært gull for meg!

 

Hvor viktig inspoturer er for meg – I år har jeg nesten ikke fått dratt til Oslo, fordi det har vært mye smitte og jeg vil unngå smittesoner. Jeg har slitt mye med å blogge, fordi jeg har ikke fått fylt på meg inspirasjon. Så i 2021 må jeg være flinkere til å finne smarte måter som gjør at jeg fortsatt kan dra på inspoturer.

 

Ta vare på psyken – Psyken kommer før alt annet, og i år har jeg virkelig lært meg hva som er viktig for at jeg skal ha det bra.

 

Friheten vi har her i Norge – Vi er så frie her i Norge og det er jeg virkelig så takknemlig for. Nå i år har jeg virkelig merket selv hvor mye friheten betyr, for plutselig ble den tatt vekk fra oss alle, og vi kunne ikke gjøre det vi vanligvis pleide. Heldigvis varer dette bare en liten stund, men tenk på de landene som gir utrolig lite frihet til innbyggerne sine. For de er dette +enda mer bare hverdagen.

Hvor viktig klemmer er – Jeg har aldri sett på meg selv som en person som klemmer mye. Helt siden 12 mars har jeg kun gitt en klem til mamma, og ingenting annet, og det føles ikke bra ut. Jeg savner å klemme venninner og familie. Det er alltid en tom og rar følelse når man møtes og man ikke kan klemme.

 

At vi mennesker er ekstremt flinke til å tilpasse oss – Når pandemien startet var jeg veldig redd for hvordan dette kom til å gå. Men er det én ting jeg har innsett, så er det at vi mennesker kan kunsten med å tilpasse oss. Det er jo derfor vi har kommet så langt i menneskeheten. Men det er gøy å se hvor bra vi mennesker faktisk er, og hvor mye vi har holdt sammen.

 

Hvor viktig det er med positive og koselige ting i hverdagen – Jeg skriver denne bloggen for å lage en liten boble der man kan gå inn og bare se ting som er positivt og koselig. I 2020 merket jeg virkelig hvor viktig det var for både meg og titusenvis av andre. Så det skal jeg uten tvil fortsette med i 2021.

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg