20 Ting jeg hater og elsker å spise til jul!

Når det gjelder julemat tror jeg vi alle har mange forskjellige favoritter, og ting som vi nekter å spise. Både når det kommer til hva vi skal spise på julaften, og i førjulstiden.

Her er vi alle veldig forskjellige, og her kommer det veldig ann på hvor gammel man er, hvor man har vokst opp og hvilke tradisjoner man har hatt.

Siden det er så mye forskjellig julemat, tenkte jeg å fortelle hvilke matretter jeg elsker og hvilke jeg hater. Fortell meg gjerne dine favoritter og retter du hater å spise i kommentarfeltet.

PS; jeg er superkresen, og dette innlegget er ment bare for morro skyld, så ikke bli lei deg om jeg ikke liker din favoritt julematrett!

 

Elsker:

Risgrøt – Jeg kan seriøst spise risgrøt hele året. Det er så sykt digg!

 

Kalkun – På mamma sin side er onkelen min fra USA, så da vi var små lagde bestemor kalkun i tillegg til resten av julematen. Vi barna elsket kalkun, og syntes at det smakte så mye bedre enn ribbe og alt det andre. Så da ble det rett og slett til at vi alle spiste kalkun, og det er uten tvil min favoritt på julaften!

 

Medisterkaker, ertepure – Hver jul spiser Per Fredrik og jeg masse god julemat i førjulstiden, og da er det alltid medisterkaker, ertepure, ripsgele og en supergod saus. Love it!

 

Rakfisk – Jeg har vokst opp med rakfisk siden onkel på pappa sin side har drevet med rakfisk i mange år. Så vi har alltid fått supergod rakfisk når vi har vært på besøk der. Så jeg elsker å spise det!

Multekrem m cognac – Enda en ting som jeg har fått etter onkel på pappa sin side. Multekrem med cognac er seriøst så sinnsykt godt!

 

Sugar cookies – Amerikanske kjeks som smaker helt himmelsk, og passer perfekt til jul!

 

Pepperkaker – Altså, det er ikke jul uten!

 

Waldorf, brioche, skinke – I fjor lagde jeg dette til en julelunsj vi hadde her i førjulstiden, og jeg fikk seriøst helt dilla på det i etterkant. Tror jeg spiste det til frokost typ hver eneste dag hele julen. Hehe!

 

Rensdyr – Gjerne sammen med litt gulrøtter og rosenkål. Så digg!

 

Lussekatter – I fjor lagde jeg lussekatter til santa lucia, og de ble så gode at Per Fredrik spiste sånn 20 stk på to dager, haha! De er jo så utrolig gode!

Hater:

Pinnekjøtt – Jeg hater seriøst pinnekjøtt, og syns at det lukter helt grusomt. Når det kommer pinnekjøtt i butikkene klarer jeg nesten ikke å handle der. Haha.

 

Lutefisk – HVEM i sin rette forstand spiser lutefisk? Altså, det smaker så grusomt. Da jeg jobber i ferskvaredisk måtte jeg skjære opp lutefisk til en kunde en gang, og det endte opp med at jeg kastet opp. Så ille er det.

 

Ribbesvor – Jeg aner ikke hvor mange tenner som knekkes hvert år av ribbesvor, men det er nok ganske så mange. Jeg føler heller ikke at det er så veldig fristende å spise huden til grisen. Vet det er bare en naturlig del av grisen, men føler det blir mye “nært” og “personlig” å spise selve huden til grisen. Er nok bare jeg som er litt rar der.

 

Smalahove – Okey, this shit is fucked up. Hvem spiser HODET til sauen? Føler man er litt små cray-cray hvis man har så lyst på kjøtt at man spiser et dyrt som ligger og ser på deg.

Syltelabber – Igjen. Hvis jeg vil spise kjøtt så vil jeg ikke bli minnet på at det har vært et levende dyr, jeg har vokst opp på bondegård, så jeg vet hvordan ting funker. Men jeg trenger ikke å bli minnet på det ved å spise føttene til grisen.

 

Oksetunge – Again! Hva skjer med alle de fucka tingene som folk spiser til jul? Takker meg til en indrefilet av okse jeg.

 

Kokosboller – Jeg elsker lukten av kokos, men jeg hater smaken.

 

Gløgg – I år skal jeg prøve å finne en gløgg jeg faktisk liker, for så langt har jeg bare smakt nasty gløgg’er.

 

Eggnog – Noe så sykt kvalmende? Drikke råe egg blandet med akevitt, masse sukker og litt melk? No thanks.

 

Sara bernard – Liker de rett og slett ikke. Har lyst til å like de, men nope.

3 kommentarer
    1. Om du har lyst til å prøve gløgg igjen, så hvorfor ikke prøv å lag det selv? 😁 Du har jo gått kokkelinja selv, jeg har gjort det samme og digger å lage gløgg selv.
      Prøv med husholdningssaft eller solbærsirup som base. Kan også bruke litt rødvin dersom det er ønskelig. Lag en pose med krydder og legg nedi mens du varmer opp. Jeg bruker Kanelstang, nellik, stjerneanis og ingefær. Vet du ikke liker ingefær, men det er supergodt i gløgg. Kan også kanskje ha i litt chili for litt ekstra Spice!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg