9 Ting du bør gjøre før 2019

Nå er snart året over, og det er på tide å gjøre seg klar for et nytt år. Jeg liker å starte året på nye og blanke ark. For at du skal få en god start på året skal jeg gi dere noen tips som har hjulpet meg mye!

Rydd og organiser – Gå igjennom alle tingene dine, og fjern alt som ikke gir deg glede. Deretter går du over alt og organiserer det. Når du startet det nye året starter du friskt, og det blir ikke like fort rotete i hjemmet ditt. Jeg tok selv en gigantisk clean up i desember i fjor, og herregud det var så deilig! Jeg endte opp med å donere sånn 16 søppelsekker med klær og ting til veldedighet. Ikke minst ble det mye lettere for meg å holde meg organisert.

Email clean up – Har du alltid 582057 uleste e-mailer på innboksen din? Siden jeg driver firma og e-mailen min er viktig for meg, er det viktig at jeg har den organisert. Dette gjelder for mange forskjellige jobber og om du for eksempel har barn på skolen osv. Jeg satt av noen timer og gikk igjennom hele mailen min, og tømte den. Jeg slettet alt som var eldre enn 3 år, slettet alle nyhetsbrev og ting jeg ikke trengte. Alt jeg trengte organiserte jeg inn i mapper. Etter at jeg gjorde det har det vært ekstremt mye lettere å ha oversikt over mailen, og den er ikke er et totalt kaos lengre!

Trening – Har du som mål å begynne og trene på nyåret? Da burde du begynne nå! Begynn med små og korte økter så kroppen vender seg til å trene. Om du ikke har trent før / på lenge kommer du til å bli veldig støl og utrolig sliten når du trener lengre økter, så for å unngå at du mister all motivasjon 3 januar bør du starte forsiktig nå.

Social media cleanup – Gå igjennom alle du følger på instagram og avfølg alle kontoene som ikke inspirerer deg. Selv følger jeg noen få venninner og kun folk som inspirerer meg enten om det er med kaker, trening eller mote. Kjedelige kontoer eller negative kontoer er det siste man trenger i livet sitt. Ta deg også en tur innom facebook og gå igjennom vennelista de; er det noen der som kun sprer negative statuser som gjør dagen din kjipere? Fjern de!

iPhonen din – Gå igjennom telefonen din og fjern apper du ikke bruker, legg gamle bilder over på en minnebrikke så du slipper å ha 10’000 bilder på telefonen din, og fjern alt som ikke gir deg glede. Altfor mange ting overalt kan fort være kaotisk, og gjøre at man blir unødvendig stresset. 

Dreamboard – I flere år har jeg laget dreamboards, og herregud som de faktisk funker. Et dreamboard er en tavle der du henger opp bilder og tekst med alle tingene du ønsker å oppnå i livet ditt eller for det året. Sett deg ned en kveld og bruk god tid på å sette deg mål for 2019. Print ut bilder og lag en skikkelig bra tavle som kan motivere deg igjennom hele året til å nå målene dine. Heng opp tavlen på et sted du kommer til å gå forbi hver dag, så du blir påminnet alle tingene du jobber hardt for. 

En plan – Nå som du har satt deg mål, bør du sette opp en plan for hvordan du skal nå de. Om målet ditt er å bli godt trent, bør planen inneholde hvor ofte du skal trene og hvordan du skal trene. Desto mer spesifikk plan du har, desto lettere er det å følge den. 

Bli ferdig med det – Har du en haug med uferdige prosjekter? Bli ferdig med de nå, så de ikke henger over deg i det nye året!

Legen – Ta en check-up hos legen og sjekk at alt står bra til. Noen ting som vi jenter fort kan gå tomme for er B12 og jern. D-vitamin er typisk årstiden. Så sjekk de forskjellige tingene så du vet at du går inn i det nye året like frisk som en fisk!

8 kommentarer

Siste innlegg