Halloween cupcakes!

Reklame | Nelly, Slikkepott, Coolstuff

Hvem gleder seg til Halloween? Jeg er i full gang med forberedelsene til den kule høytiden. Jeg har alltid elsket Halloween, og det er så gøy med skumle ting! I går fikk jeg en svær pakke i posten med masse Halloweenpynt jeg skal vise dere litt senere. Tenker å lage et par Halloween sminke tutorials også, så det er bare å glede seg til.

KJOLE HER
LINSERHER
SKJELETTHER

 

For et par dager siden begynte jeg første Halloween forberedelsen. Det var å lage Halloween cupcakes. Jeg har en oppskrift jeg ofte følger når jeg lager cupcakes, fordi den er helt vilt god. Det er gulrot cupcakes med cream cheese glasur på toppen. Dødsgodt! Perfekt for høsten også! Denne gangen gjorde jeg en liten vri på den med både oransj farge, og pynt på toppen. 

Til 12 store cupcakes trenger du;

🎃 Til røren; 🎃

5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts kanel

2,5 dl solsikkeolje

3 egg

5 dl revne gulrøtter

Finrevet skall av 1 sitron

Finrevet skall av 1 appelsin
 

🎃 Til glasuren; 🎃

300 gram mykt usaltet meierismør

200 gram melis

2 ts vaniljesukker

250 gram philadelphiaost

2 ss sitronsagt

Oransje icing colour

 

🎃 Pynt; 🎃

Hvit fondant – HER 

Oransje pastafarge – HER

Svart pastafarge – HER

Utstikkere – HER

Plastikkhansker

Dette gjør du; 

Cupcakes;

🎃 Sett ovnen på 175 grader

🎃 Hell oljen, egg og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør på full hastighet i 5 minutter.

🎃 Mens det kjører blander du mel, bakepulver, natron og kanel i en bolle. Husk å sikte alt!

🎃 Tilsett melblandingen, gulrøtter, sitronskall og appelsinskall i kjøkkenmaskinen sammen med det andre, og kjør på medium hastighet i 3 minutter.

🎃 Fordel røren i jumbo former (jeg kjøpte mine på meny, om du har vanlige får du flere cupcakes), ikke fyll formene mer enn halvfulle. 

🎃 Stek i cirka 25 minutter. Jeg pleier å bruke en pinne for å se når de er ferdig. Så fort det ikke er noe mer røre igjen på pinnen tar jeg de ut. 

KJOLE HER
LINSERHER
SKJELETTHER

 

Cream cheese glasur;

🎃 Ha smøret, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet i cirka 6 minutter. Stopp et par ganger underveis og rør rundt i bollen så du får blandet all smøret godt inn. Hele blandingen skal kjøres til det er helt hvitt, så den gule fargen fra smøret skal ikke være synlig.

🎃 Bland icing colour med sitronsaften til det er en veldig sterk oransje farge. 

🎃 Tilsett kremosten og sitronsaft blandingen sammen med smørblandingen. Miks på medium hastighet i 1 minutt. 

🎃 Dersom det har vært varmt der du holder på, og miksen kan være litt bløt kan du sette den i et kjøleskap i 20 minutter.

🎃 Ha glasuren i sprøytepose og bruke en tipp for å lage den formen du ønsker. NB; muffinsene må være avkjølt før du sprøyter glasuren på, hvis de er varme smelter glasuren. 

Pynt;

🎃 Bruk hansker. Ta en bit fondant og bruk en liten pinne til å ha litt pastafarge på den. Kna fondanten til all fargen har fordelt seg. Ta på mer farge om den ikke har blitt så sterk i fargen som du ønsker. Gjør dette både med en oransje og en svart bit. 

🎃 Kjevle ut en og en av fondantene med litt melis på benken, så ikke fondanten setter seg fast. 

🎃 Bruk utstikkere til å få de formene du ønsker.

🎃 La fondantpynten få tørke litt så de blir harde før du legger de på cupcakesene. 

 

Cupcakesene holder seg som regel i 3 dager i kjøleskapet. Om du skal lage de til en fest bør du lage de kvelden i forveien, eller tidlig på dagen. Selv syns jeg de er best når de har stått i kjøleskapet et par timer, så glasuren på toppen har stivnet og er dødsgod! 

 

Håper dere ble inspirerte til å komme igang med Halloween forberedelsene nå! Kanskje du skal lage cupcaksene i helgen? 😃Det er absolutt å anbefale, for herreguuuud så gode de er! 

13 kommentarer

Siste innlegg